Over Studiemeesters

Studiemeesters bestaat uit een groep gespecialiseerde, betrokken professionals met heel veel ervaring. Sinds 2011 geven we studiebegeleiding aan hbo- en wo-studenten. Ook hebben we een prettige studiezaal waar studenten geconcentreerd kunnen studeren of schrijven. We zijn gevestigd in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam.

Methode
Studenten die beter willen presteren, ervaren vaak twee uitdagingen: ze hebben last van uitstelgedrag en zijn inhoudelijk nog niet goed genoeg onderlegd. Deze twee uitdagingen versterken elkaar: een uitsteller zal nooit beter worden in zijn vak, en iemand die minder goed is in een taak, zal deze uitstellen. Daarom besteden begeleiders van Studiemeesters aandacht aan zowel vakinhoudelijke vooruitgang als studiemotivatie. Dankzij deze combinatie boeken studenten in korte tijd grote vooruitgang.

Reviews
Studenten oordelen zeer positief over onze begeleiding. Lees hier de ongecensureerde beoordelingen van onze studenten.

Onze studiebegeleiders

 • Anneclaire studeerde Geschiedenis (BA) en Algemene Cultuurwetenschappen (MA). Tijdens haar bachelor specialiseerde ze zich in Kunstgeschiedenis en Middeleeuwse & Vroegmoderne Geschiedenis. Ze is onder andere werkzaam als redacteur. Bij Studiemeesters geeft Anneclaire scriptiebegeleiding en bijles.
 • Berber studeerde Rechten (BA) en Public International Law (MA). Ze specialiseerde zich in mensenrechten en rechtsfilosofie. Ze was werkzaam in de juridische hulpverlening aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Bij Studiemeesters geeft Berber bijles en scriptiebegeleiding, maar ook studiebegeleiding, zoals het verbeteren van de vaardigheid in het maken van multiple-choice- en openboektentamens.
 • Bianca studeerde Politicologie (MSc) en voltooide de lerarenopleiding 2e graad Maatschappijleer (BEd). Ze is afstudeerbegeleider bij een hogeschool. Bij Studiemeesters geeft Bianca scriptiebegeleiding en bijles.
 • Eke is gedragswetenschapper (BSc) met een specialisatie in consumentengedrag (MSc). Als kwantitatief marktonderzoeker is ze expert op het gebied van methodologie en experimenteel onderzoek.
 • Eric is redacteur. Hij heeft jarenlange werkervaring bij een wetenschappelijke uitgeverij. Eric is onze specialist in tekstredactie.
 • Felicia is specialist op het gebied van Bestuursrecht en Strafrecht (mr.). Als jurist deed ze ervaring op bij incassobureaus. Tegenwoordig is ze werkzaam in de media, waarbij ze zich verdiept in interviewen, schrijven en eindredactie. Bij Studiemeesters geeft ze bijles en scriptiebegeleiding.
 • Geerke studeerde Toegepaste Taalwetenschappen (Msc) en rondde een educatieve master af, namelijk een postdoctorale lerarenopleiding (MEd). Ze gaf zo’n twaalf jaar les op verschillende niveaus, van mavo tot en met hbo. Tegenwoordig is ze werkzaam als leesconsulent voor docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs. Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en diverse bijlessen, waaronder bijles Engels.
 • Hilde studeerde Sociale en Cultuurpsychologie (BSc) en volgde een tweejarige research master in Behavioural Science (MSc) en daarna een master Training & Development (Msc). Ze is werkzaam als trainer en docent in het hoger onderwijs. Daarbij geeft ze cursussen in diverse communicatieve en wetenschappelijke vaardigheden. Bij Studiemeesters geeft Hilde bijles, begeleiding bij data-analyse en scriptiebegeleiding.
 • Iris studeerde Wiskunde (drs.), promoveerde in Informatica (dr.) en heeft een eerstegraads lesbevoegdheid in wiskunde. Ze was onderzoeker in de wiskunde, informatica en filosofie. Ook werkte ze als universitair docent. Tegenwoordig is ze wiskundeleraar. Bij Studiemeesters geeft Iris scriptiebegeleiding en bijles, bijvoorbeeld in calculus en logica.
 • Ivar is antropoloog (BSc) en politicoloog (MSc). Als onderzoeker aan de UvA deed hij ervaring op als werkgroepdocent en trainer. Tegenwoordig faciliteert hij trainingen bij Diversity Joy en is hij onderzoeksbegeleider op een hogeschool. Ivar is studiedagbegeleider, begeleidt studenten bij het schrijven van papers en scripties en geeft bijles in bijvoorbeeld Engels en DMO.
 • Jantine studeerde Communicatiewetenschap (MSc). Ze was communicatieadviseur bij diverse profit- en non-profitorganisaties. Ook volgde ze een aantal cursussen, waaronder een cursus Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Tegenwoordig is ze werkzaam als docent schriftelijke en mondelinge communicatie, en als freelance communicatieadviseur. Bij Studiemeesters geeft Jantine studiebegeleiding en scriptiebegeleiding.
 • Jasper studeerde Aerospace Engineering (MSc) aan de TU Delft. Hij specialiseerde zich in Materiaalkunde. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in de ICT. Daarbij geeft hij ook interne cursussen. Bij Studiemeesters geeft Jasper bijles (bijvoorbeeld bijles statica) en scriptiebegeleiding.
 • Jeroen (PhD) promoveerde in de geschiedenis aan de University of Iowa (VS). Ook was hij hoofdredacteur van een groot Nederlands weblog. Tegenwoordig werkt hij als tekstschrijver en bedrijfsjournalist. Bij Studiemeesters geeft Jeroen bijles en scriptiebegeleiding.
 • John is bedrijfskundige (MSc) met drie bachelors, in Marketing, HRM en Bedrijfskunde, en een master in Management. Hij specialiseerde zich in strategisch HRM en werd na een na een loopbaan bij de overheid zelfstandig organisatie-adviseur. Ook is John docent en afstudeerbegeleider bij verschillende hbo-instellingen. Bij Studiemeesters geeft hij scriptiebegeleiding.
 • Josette (BA) studeerde Communicatie en voltooide een postdoctorale opleiding radio- en televisiejournalistiek aan de RuG. Ze deed ervaring op als trainer bij Capgemini en schreef freelance voor vakbladen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder jeugdwelzijn en onderwijs. Sinds 2007 is ze als zelfstandige voor verschillende hogescholen werkzaam geweest als scriptiebegeleider. Bij Studiemeesters begeleidt Josette studiedagen.
 • Karlijn (MSc) studeerde af in de Klinische en Cognitieve Neuropsychologie. Ze deed ervaring op met neuropsychologisch onderzoek en gaf neurofeedbacktrainingen bij het Hersencentrum. Karlijn is begeleider van jongeren met psychologische problematiek, zoals autisme. Bij Studiemeesters geeft Karlijn scriptiehulp, bijles en studiedagen. Bovendien helpt ze studenten bij statistische vraagstukken.
 • Kinge (MA) is de meest ervaren studiebegeleider van Nederland en oprichter van Studiemeesters. Ze geeft bijles en scriptiebegeleiding in uiteenlopende vakgebieden.
 • Machteld studeerde Internationale Betrekkingen en specialiseerde zich in Internationale Politieke Economie (MA). Ze heeft onderzoek gedaan en in het Europees Parlement gewerkt. Bij Studiemeesters geeft Machteld scriptiebegeleiding en bijles.
 • Marianne is zelfstandig ondernemer. Na een studie Administration en Communicatie (BA) deed ze veel ervaring op in de praktijk en in het onderwijs. Zo was ze werkzaam als communicatieadviseur, hbo-docent en studiecoördinator. Bij Studiemeesters begeleidt Marianne studiedagen. Ook geeft ze scriptiebegeleiding aan hbo-studenten.
 • Marieke studeerde geschiedenis (BA) en Historical and Comparative Studies of the Sciences and Humanities (MA). Ze is wetenschapsjournalist voor de radio en in de schrijvende journalistiek. Ze heeft ook ervaring als debatprogrammeur en ze begeleidt wetenschappers die hun onderzoek beter over het voetlicht willen krijgen. Bij Studiemeesters geeft Marieke bijles en scriptiebegeleiding.
 • Maxim is jurist (mr.). Hij rondde cum laude en met civiel effect een master Privaatrecht af. Maxim deed ervaring op als juridisch belangenbehartiger binnen en buiten de rechtbank. Bij Studiemeesters geeft hij scriptiebegeleiding en bijles in diverse vakken, waaronder procesrecht.
 • May Ling is bedrijfskundige (MA) en organisatieantropoloog (MA). Ze heeft jarenlange ervaring als onderzoeker en als docent aan de universiteit. Bij Studiemeesters geeft May Ling bijles, scriptiebegeleiding en studiedag.
 • Merel is jurist (mr.). Ze was 13 jaar werkzaam als universitair docent. Als secretaris bij de rechtbank en het kantongerecht bereidde ze uitspraken voor. Bij Studiemeesters geeft Merel bijles privaatrecht op alle niveaus (denk aan bijles verbintenissenrecht, goederenrecht, de onrechtmatige daad of aansprakelijkheidsrecht) en scriptiebegeleiding.
 • Miriam studeerde Communicatiemanagement (BA) in Leiden en behaalde haar master in Training & Development (MSc) aan Griffith University in Brisbane, Australië. Ze werkte als docent aan een hogeschool. Bij Studiemeesters geeft Miriam bijles en scriptiebegeleiding. Bovendien is ze studiedagbegeleider.
 • Mohamed is biomedisch wetenschapper (dr.) en is werkzaam als senior onderzoeker in een academisch ziekenhuis. Hij begeleidt scripties op het gebied van (bio)medische wetenschappen en geeft bijles.
 • Monique is jurist (mr.) Als toegevoegd onderzoeker aan de Universiteit Utrecht deed ze ervaring op in wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens was ze twintig jaar werkzaam als advocaat, waarvan tien jaar in haar eigen praktijk. Ook werkte ze tien jaar als registermediator in familierecht. Tegenwoordig richt ze zich op onderwijs. Bij Studiemeesters geeft Monique scriptiebegeleiding, bijles en studiedagen.
 • Noortje (dr. ir.) promoveerde aan de TU Delft na een studie Architectuur en Bouwtechnologie. Ze was werkzaam bij architectenbureaus en een bouwfysisch adviesbureau. Bij Studiemeesters geeft Noortje bijles, scriptiebegeleiding en studiedag.
 • Noortje studeerde Management, Economie en Recht (richting Personeelsmanagement, BSc) en Organisatie, Cultuur en Management (MSc). Ze deed geruime ervaring op in de praktijk als HR-adviseur en businesspartner bij verschillende bedrijven. Bij Studiemeesters geeft Noortje scriptiebegeleiding en bijles.
 • Pieter heeft antropologie (BSc) en de onderzoeksmaster sociale wetenschappen (MSc) afgerond. Naast zijn activiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek geeft Pieter bij Studiemeesters scriptiebegeleiding en bijles.
 • Raymond is Human Resource Manager (BSc), Arbeids- en organisatiepsycholoog (MSc) en Bedrijfskundige (PhD). Hij publiceerde tien boeken en 65 artikelen. Sinds 2000 is hij mede-oprichter van een bureau voor onderzoek, onderwijs en advies. Zo ontwikkelt hij bijvoorbeeld cursussen en doceert hij onderzoeksmethoden aan de universiteit. Bij Studiemeesters geeft Raymond bijles en scriptiebegeleiding.
 • Rian (BSc) is klinisch psycholoog. Ze verdiepte zich in Artificial Intelligence aan de VU. Rian deed praktijkervaring op binnen het onderwijs als trainer en werkcollegedocent. Ze werkte mee aan onderwijskwaliteit en accreditatie. Bij Studiemeesters geeft ze statistiekbijles.
 • Rick (BSc) studeert zowel Econometrie & Operationele Research als Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseert zich in Econometrie en International Management. Rick geeft bijles in wiskunde, statistiek en bedrijfskundige vakken.
 • Roline (MA) studeerde zowel Taalwetenschappen als Neurolinguïstiek. Daarbij specialiseerde ze zich in dyslexie, tweetaligheid en AD(H)D. Ze werkt als projectmanager bij een vertaalbureau. Bij Studiemeesters geeft Roline scriptiebegeleiding en studiebegeleiding op het gebied van planning en structuur, spelling en grammatica, en motivatie en concentratie.
 • Sander heeft een studie Economics en Business (BSc) en Business Administration (MSc) afgerond. Hij geeft scriptiebegeleiding en bijles, onder andere in commerciële economie, bedrijfskunde, finance, statistiek en small business.
 • Sander studeerde Computer Science en ook Geschiedenis (MA). Hij is werkzaam als Webapplicatie-ontwikkelaar. Bij Studiemeesters geeft Sander scriptiebegeleiding en bijles, onder andere op het gebied van programmeren en wetenschappelijk schrijven voor technische studenten.
 • Sharon is statisticus. Ze studeerde Klinische Psychologie (BSc) en Methodology & Statistics (MSc). Ze was een aantal jaren werkzaam als Product Researcher. Tegenwoordig wordt ze ingezet als Statistics Consultant door organisaties als het Trimbos Instituut. Bij Studiemeesters geeft Sharon bijles en ze helpt studenten bij data-analyse.
 • Shivesh studeerde cum laude af in zowel Finance (MSc) als Financial Accounting & Management Accounting. Daarna promoveerde hij in Financial Accounting (PhD). Hij startte bij Deloitte en gaf een aantal jaren les aan de UvA. Tegenwoordig is hij werkzaam bij Mahler Corporate Finance. Bij Studiemeesters geeft Shivez scriptiebegeleiding en bijles, onder andere op het gebied van data-analyse in STATA.
 • Sietske studeerde Psychologie (BSc) en specialiseerde zich in Kinder- en Jeugdpsychologie (MSc). Ze bezit een certificaat voor ‘Teaching English as a Foreign Language’ (TEFL). Sietske deed veel ervaring op met huiswerkbegeleiding. Ze verdiepte zich in plannen, structureren, studiestrategie en dyslexie. Bij Studiemeesters begeleidt Sietske scriptiestudenten en studiedagen.
 • Stefan is Neerlandicus (MSc). Hij specialiseerde zich in marketingcommunicatie en was werkzaam in international business. Sinds tien jaar heeft Stefan een eigen adviesbureau voor bedrijven en instellingen. Ook geeft hij als hbo-docent het vak ‘Inleiding Afstuderen’. Bij Studiemeesters geeft Stefan studiedagen, scriptiebegeleiding en bijles.
 • Susanne is econometrist (drs.). Ze studeerde Toegepaste Econometrie en deed praktijkervaring op in diverse managementfuncties. Bij Studiemeesters geeft ze bijles in onder andere wiskunde, statistiek en bedrijfseconomie.

Studiemeesters heeft altijd plek voor goede begeleiders. Bekijk onze vacaturepagina om te zien welke specialisaties we direct nodig hebben.

Onze medewerkers

 • Jelle, Hilde en Hester zijn onze officemedewerkers. Zij plannen kennismakingsgesprekken en begeleidingsafspraken voor je in. Heb je vragen over studiebegeleiding? Ben je benieuwd welke begeleider jou kan begeleiden? Of wil je afspraken verzetten? Bel of mail ons. De officemedewerkers staan voor je klaar.

 • Patty, Sietske en Stefan zijn hoofdbegeleiders. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren ze jouw wensen en behoeften en geven ze advies over het behalen van studiedoelen met studiebegeleiding. Met de hoofdbegeleider bespreek je tussentijds je voortgang, zodat je zeker weet dat je tevreden bent over de begeleiding.