Trainingsdagen CBV

Ben je pas begonnen? Of worstel je er al een tijd mee? Heb je moeite met de Engelse termen? Gaat je docent te snel door de stof heen en heb je moeite met de grote hoeveelheid stof? Of heb je altijd al moeite gehad met rekenen en kom je daardoor nu in de knel?

Studiemeesters heeft jarenlange ervaring met het geven van bijlessen en trainingen in het vak Creating Business Value (CBV) voor Hotelschool The Hague. Studenten van de vestigingen in Amsterdam en Den Haag zijn bij ons welkom. Veel van hen weten met onze hulp zowel MFD als dit vak te halen.

Overzicht CBV-dagen

14 november – Bookkeeping and Accounting I: General Principles
21 november – Bookkeeping and Accounting II: Statements and Cycle, USALI
28 november – Cost-Volume-Profit Analysis I: Break-even point, CMRw
5 december – Corporate ratios
12 december – Cost-Volume-Profit Analysis II: Budgeting, Revenue Variance Analysis • 19 december – Balanced Scorecard, Menu Analysis, Hotel Information Provision
• Kerstvakantie
9 januari – Menu Design and Markup Methods
16 januari – Final exam practice day (exam taking skills and all subjects combined)

Wat als ik op één van deze dagen niet kan?
Als er een trainingsdag is op een datum die voor jou niet goed uitkomt, dan kun je daarvoor in de plaats een bijles afspreken. Studenten met een passe-partout krijgen kosteloos een vervangende bijles als ze op tijd aangeven dat ze verhinderd zijn voor een bepaalde dag. Maak daar vooral gebruik van, zodat je straks goed voorbereid bent op het tentamen!

Meld je aan

Hoe werkt het?

Individuele bijlesuren kun je volgen zo vaak je wilt, wanneer je wilt en zo lang je maar wilt. De trainingsdagen voor CBV vinden elke week op zaterdag plaats. Elke zaterdag besteden we vanaf 9:30 uur tijd aan een aantal CBV-gerelateerde onderwerpen. Eerst wordt de theorie uitgelegd, daarna bespreken we het onderwerp nog eens met elkaar en vervolgens ga je een aantal opdrachten maken. We gaan door tot uiterlijk 17:00 uur. Op die manier loop je grondig alle stof door en ben je goed voorbereid. Op de achtste trainingsdag, de laatste voor het tentamen, maken we samen een oefententamen zodat je weet hoe goed je bent voorbereid en waar je nog aan moet werken.

Voor wie? Studenten die hun tentamen CBV goed willen voorbereiden.
Door wie? Specialisten van Studiemeesters.
Waar? Weesperstraat 51 in Amsterdam.
Wanneer? Op zaterdagen van 9:30 tot uiterlijk 17:00 uur.
Wat kost het? €120,- per trainingsdag. €800,- voor een passe-partout.
Meenemen? Boeken, readers, rekenmachine, lunch.

In welke taal worden de trainingen gegeven?
De trainingsdagen worden in het Nederlands gegeven, maar in de uitleg worden de Engelse termen gebruikt. Bij elke training wordt oefenstof gebruikt die door Studiemeesters is ontwikkeld, zodat je niet simpelweg oefeningen gaat herhalen die je al vaker hebt gemaakt. Deze oefenstof is eveneens in het Engels. Ook de antwoorden krijg je mee.

Moet ik de traingsdagen voorbereiden?
Voorbereiden is niet noodzakelijk, omdat de stof integraal door ons wordt uitgelegd. Maar je haalt meer uit de trainingen als je je vragen goed voorbereidt!

Moet ik alle trainingsdagen volgen?
We raden je aan alle trainingsdagen te volgen als je zeker wilt weten dat je goed op je tentamen bent voorbereid. Deelname aan de hele cursus biedt je de structuur die je bij dit vak vanaf het begin nodig hebt om het tempo bij te kunnen houden. Net als MFD is CBV helaas een vak dat vaak onderschat wordt. Maar als je slechts één onderdeel van CBV lastig vindt, kun je je ook inschrijven voor één bepaalde dag.

Meld je aan

Dit vonden zij ervan:

“Ik ben naar Studiemeesters gegaan voor de twee moeilijkste vakken van het eerste jaar, die maar niet wilden lukken, en nu moest ik ze beide in één keer halen. Stress! Iedereen die ik kende en moeite had met deze vakken en ze toch gehaald had, claimde dat dit aan de bijlessen van Studiemeesters te danken was. Ik heb die avond direct een mail gestuurd en kon de volgende dag al bij Studiemeesters terecht. Ik ben vooral geholpen door Sander en Yvette. De bijlessen (en studiedagen) waren perfect. Beide leraren waren aardig, (een beetje) streng, en heel duidelijk in hun uitleg en planningen. Ik ging met vol vertrouwen beide toetsen in en heb ze allebei gehaald – CBV zelfs met een 77! – en heb nu mijn propedeuse op zak! Superblij met alle hulp van Studiemeesters. En als ik ooit moeite heb met een ander vak, dan weet ik dat ik bij hen terechtkan – en dat is een superfijn gevoel!”

Lilly – student Hotelschool The Hague

“Heel persoonlijk en goed! Ik geef Studiemeesters een acht. Ik heb scriptiebegeleiding, bijles, studiedag en trainingsdagen gevolgd. Studiemeesters heeft mij op alle fronten geholpen tijdens de laatste loodjes van mijn studie! Hartelijk dank hiervoor!!”

Sophie – student Hotelschool The Hague

Lees hier hoe studenten ons beoordelen.