Cursus Slimmer studeren

Te veel aan je hoofd? Moeite met prioriteiten stellen? Elke keer last-minute-werk? Deadline alweer niet gehaald? Stress? Uitstelgedrag?

Slimmer studeren kun je leren

Als goede studieresultaten uitblijven, zeggen studenten vaak dingen als “Ik moet gewoon harder werken” of “Ik moet gewoon meer studeren”. Maar het zit ‘m niet zozeer in het aantal uur dat je studeert, of in de hoeveelheid talent of discipline die je hebt. Veel belangrijker is de manier waarop je studeert.

Experts in slimmer studeren

Studiemeesters en Patrick Werkt Slimmer zijn beide specialist op het gebied van een goede studieaanpak. Patrick Stastra, de eigenaar van Patrick Werkt Slimmer, is docent aan de UvA en consultant op het gebied van slimmer werken en studeren. Studiemeesters is een instituut voor studiebegeleiding, dat zich onderscheidt door de aandacht voor uitstelgedrag, motivatie en concentratie.

Inhoud cursus

Studiemeesters en Patrick ontwikkelden samen de cursus Slimmer Studeren. Deze cursus bestaat uit een combinatie van theorie, inzichtsoefeningen en praktische opdrachten. Door middel van een huiswerkopdracht pas je de geleerde stof direct toe op je studie. Alles is erop gericht om jou te laten ervaren welke studiegewoonten wel of niet effectief zijn. Omdat het ontwikkelen van nieuwe gewoonten tijd kost, zijn de workshops van de cursus verdeeld over een langere periode.

Data en kosten

De cursus bestaat uit een serie van vijf workshops, die op woensdagavonden van 19.00-21.00 bij Studiemeesters worden gehouden. Deelname aan de gehele cursus kost € 250,-.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Workshop 5 maart – Inventarisatie: Wat gaat er goed? Wat gaat er mis? Wat houdt slimmer studeren in?
  • Workshop 12 maart – Introductie van de methode Getting Things Done: Overzicht krijgen en beslissen.
  • Workshop 19 maart – Verdieping van Getting Things Done: Organiseren en uitvoeren.
  • Workshop 26 maart – Essentiële apps en het voorkomen van uitstelgedrag.
  • Workshop 16 april – Terugkomavond: Wat werkte wel? En wat niet?

Aanmelden

Wil je het collegejaar afsluiten met goede resultaten? Schrijf je dan nu in voor een cursus Slimmer Studeren.

Meld je aan!

Meer weten? Vragen? Bel of mail Studiemeesters.