Protocol Studiemeesters anderhalvemetersamenleving

Op basis van de regels van het RIVM hebben we de nodige maatregelen genomen om op een veilige en verantwoorde manier open te blijven. Soms gaan de dingen daarbij iets anders dan je van ons gewend bent. Hieronder een overzicht.

Belangrijk: Blijf thuis bij gezondheidsklachten (hoesten, loopneus, keelpijn, koorts). Op locatie vragen we jullie met klem om een mondkapje te dragen bij binnenkomst, vertrek en als je rondloopt.

Inrichting

 • Tafels en stoelen

Stoelen staan aan alle kanten 1,90 meter van elkaar af (1,5 meter plus volume persoon). Tafels staan zodanig opgesteld dat er minimaal 1,5 meter tussen 2 personen aan een tafelcombinatie is.

studeren corona
Begeleidersruimte Amsterdam

studeren corona
Studiezaal Amsterdam

 • Kasten

De kasten schermen de plekken extra af.

studeren corona
Stilteruimte Amsterdam

 • Vloer

Waar nodig is de vloer afgetaped om routes weer te geven en 1,5 meter afstand te waarborgen.

studeren corona
Studiezaal Amsterdam

Looproutes

Houd 1,5 meter afstand. Waar nodig, blijf achter de op de vloer afgeplakte lijn. Per ruimte kan er maar 1 iemand tegelijk opstaan. Houd in de keuken, in de gang en bij de toiletten ook 1,5 meter afstand.

Gezamenlijke ruimtes

 • Liften en trappen

De knoppen en railings worden dagelijks afgenomen.

Qua verkeer: er kan maar 1 iemand tegelijk op de trap zijn. Wacht dus tot degene die op de trap is, boven of beneden is aangekomen en houd 1,5 meter afstand tot het begin of het einde van de trap. In de lift geldt hetzelfde. Ga niet met 2 of meer mensen in de lift (behalve als je tot 1 huishouden behoort, zoals bijvoorbeeld ouders die meekomen naar de intake).

 • Keuken / lunchruimte / wachtruimte (handen wassen, o.a. voor in koektrommel)

Was je handen voordat je ook maar iets in de keuken / een andere gezamenlijke ruimte gaat doen. Was je handen ook na afloop. Ga dus ook zeker niet met je ongewassen handen in de koektrommel!

Houd 1,5 meter afstand van anderen en probeer te voorkomen dat je zo staat dat anderen niet op veilige afstand kunnen passeren.

 • Pauzes

Op drukkere dagen worden pauzes (zeker die van de studiedag) gespreid met intervals van 5 minuten. Om opstoppingen bij trap en lift te voorkomen kunnen er maximaal 3 mensen tegelijk met pauze, nadat ze 1 voor 1 zijn opgestaan en hun handen hebben gewassen. Als je pauze hebt, ga dan zoveel mogelijk, direct na handen wassen, naar buiten en kom pas terug aan het einde van de pauze. (Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor mensen die slecht tegen de zon kunnen in de zomer.)  

Hygiëne en schoonmaak

 • Persoonlijk: handen wassen

Als je aankomt, was je, voor je aan de slag gaat, je handen. Er is uiteraard zeep op voorraad, en er zijn papieren handoekjes beschikbaar. Na gebruik moeten deze doekjes direct in een afsluitbare vuilnisbak worden gegooid. Als je na een afspraak de ruimte verlaat, of in de keuken iets wilt doen, was je ook je handen. Na het verlaten van de keuken uiteraard ook weer. Voor je naar het toilet gaat EN na afloop was je ook je handen. En na de pauze, voor je weer aan de slag gaat – je raadt het al: handen wassen.

 • Tafels en kasten

Voor studiedagstudenten geldt dat ze aan het einde van de dag zelf hun tafel / kast kunnen afnemen. Er is schoonmaakmiddel in een spray beschikbaar, en papier om mee af te nemen. Handschoenen zijn er ook en kunnen waar gewenst worden uitgereikt.

Bij 1-op-1-begeleiding neemt de begeleider voor het begin van de sessie de tafel af en zo nodig ook de kast.

 • Deurklinken, toiletten

Toiletten worden minimaal eens per dag schoongemaakt. Alle deurklinken worden minimaal eens per dag met een hygiënisch doekje afgenomen.

 • Tools (toetsenborden, muizen, pennen, laptopstandaards)

Studenten die tools zoals toetsenborden, muizen, pennen, laptopstandaards etc. hebben gebruikt, nemen deze zelf af na gebruik. Begeleiders die gebruik maken van tools doen dat uiteraard ook.

Laptopstandaards worden bovendien aan het eind van de dag door Studiemeesters afgewassen. Als je er een nodig hebt, graag aan een begeleider vragen waar je een schone kunt vinden.

Wat bijna iedereen weleens doet, is kauwen op een pen. Dit mag dus niet meer. Doe je het per ongeluk toch, dan heb je die pen per direct geadopteerd.  

Office

De planning is verhuisd naar een andere plek en er kan nu 1 planner tegelijk op locatie zijn (in Amsterdam). De tweede planner werkt dan vanuit huis.

studeren corona

The Floor is Lava. Blijf in de deuropening staan als je iets wilt vragen en loop de ruimte niet in, ook niet een stapje.

Managementsamenvatting

 • BLIJF THUIS BIJ KLACHTEN
 • HOUD 1,5 METER AFSTAND
 • HANDEN WASSEN
 • WAT JE GEBRUIKT SCHOONMAKEN
 • DRAAG EEN MONDKAPJE IN DE ALGEMENE RUIMTES

Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan op een van onze locaties of telefonisch. We helpen je graag verder.

Meld je aan

ARCHIEF