Trainingsdagen MFD

Ben je net begonnen of worstel je er al langer mee? Is het ’t enige vak dat je nog moet halen? Heb je moeite met de Engelse termen? Gaat de docent te snel door de stof heen? Of heb je altijd al moeite gehad met rekenen, waardoor je nu in de knel komt?

Studiemeesters heeft jarenlange ervaring met het geven van bijlessen en trainingen in het vak Making Financial Decisions (MFD) voor Hotelschool The Hague. Studenten van beide vestigingen van de Hotelschool, Amsterdam en Den Haag, zijn bij ons welkom! Veel van hen zijn er, net als bij het vak CBV, met onze hulp in geslaagd ook dit vak te halen en zo af te studeren.

Overzicht MFD-dagen

15 november – LU 1: ratios, index numbers
22 november – LU 2: CVP, high-low method, CMRw
29 november – LU 3: lockbox, effective interest rate, cash conversion cycle
6 december – LU 4: cash flow statement
13 december – LU 4 & 5: cash budgets, capital structure, general calculations
20 december – LU 6: investment decisions, payback period, ARR, NPV
• Kerstvakantie
10 januari – LU 7 & 8: NPV, IRR, investment theory
17 januari – Final exam practice day (exam-taking skills and all subjects combined)

Wat als ik op één van deze dagen niet kan?
Als er een trainingsdag is op een datum die voor jou niet goed uitkomt, dan kun je daarvoor in de plaats een bijles afspreken. Studenten met een passe-partout krijgen kosteloos een vervangende bijles als ze op tijd aangeven dat ze verhinderd zijn voor een bepaalde dag. Maak daar gebruik van! Zo ben je altijd goed voorbereid op het tentamen.

Meld je aan

Hoe werkt het?

Individuele bijlesuren kun je volgen wanneer je wilt, zo lang als je wilt en zo vaak je maar wilt. De trainingen voor MFD vinden iedere week op zondag plaats. Elke zondag besteden we vanaf 9:30 uur tijd aan een aantal MFD-gerelateerde onderwerpen. Eerst wordt de theorie uitgelegd, daarna bespreken we het onderwerp nog eens met elkaar en vervolgens ga je een aantal opdrachten maken. We gaan door tot uiterlijk 17:00 uur. Op die manier loop je grondig alle stof door en ben je goed voorbereid. Op de achtste trainingsdag, de laatste voor het tentamen, maken we samen een oefententamen zodat je weet hoe goed je bent voorbereid en waar je nog aan moet werken.

Voor wie? Studenten die hun tentamen MFD goed willen voorbereiden.
Door wie? Specialisten van Studiemeesters.
Waar? Weesperstraat 51 in Amsterdam.
Wanneer? Op zaterdagen van 9:30 tot uiterlijk 17:00 uur.
Wat kost het? €150,- per trainingsdag. €1.100,- voor een passe-partout.
Meenemen? Boeken, readers, rekenmachine, lunch.

In welke taal worden de trainingen gegeven?
De trainingsdagen worden in het Nederlands gegeven, maar in de uitleg worden de Engelse termen gebruikt. Aan het eind van elke dag krijg je van Studiemeesters oefenstof mee voor thuis. Deze is eveneens in het Engels. Ook de antwoorden krijg je mee. De oefenstof is volledig door Studiemeesters ontwikkeld, zodat je niet simpelweg oefeningen gaat herhalen die je al vaker hebt gemaakt.

Moet ik de traingsdagen voorbereiden?
Voorbereiden is niet noodzakelijk, omdat de stof integraal door ons wordt uitgelegd. Maar je haalt meer uit de trainingen als je je vragen goed voorbereidt!

Moet ik alle trainingsdagen volgen?
We raden je aan alle trainingsdagen te volgen als je zeker wilt weten dat je straks goed op je tentamen bent voorbereid. Deelname aan de hele cursus biedt je de structuur die je bij dit vak vanaf het begin nodig hebt om het tempo bij te kunnen houden. Net als CBV is MFD jammer genoeg een vak waarvan de moeilijkheidsgraad vaak onderschat wordt. Maar als je slechts één onderdeel van MFD lastig vindt, kun je je ook inschrijven voor één bepaalde dag.

Meld je aan

Dit vonden zij ervan:

“Bij MFD is het ‘alles of niks’. Je moet het meteen vanaf het begin goed aanpakken. Met bijles creëer je de structuur die je zo hard nodig hebt. Het vak wordt bij Studiemeesters op een compleet andere manier aangepakt en Sander kan de stof erg goed uitleggen. Je merkt dat hij zich goed kan verplaatsen in de positie van de student die nog weinig van Finance weet. Als je het niet snapt, dan legt hij het gewoon opnieuw uit, op een andere manier, net zo lang tot je het wél snapt.”

Vera – student Hotelschool The Hague (lees hier het hele interview)

“MFD vond ik in vergelijking met CBV eigenlijk niet moeilijk. Ik had dankzij de cursus CBV bij Studiemeesters een goede basis staan waarop ik verder kon bouwen. Maar Revenue Management had ik ook al niet gehaald en ik hoorde zulke nachtmerrieverhalen over MFD dat ik me meteen inschreef voor bijlessen – preventief. Op school kreeg ik ook goed les, maar de combinatie met bijles was ideaal; ik kon er alle losse eindjes mee wegwerken. Het was prettig om de stof nog eens in het Nederlands uitgelegd te krijgen. Als Sander het uitlegt, is het niet meer vaag, maar duidelijk en concreet. Sander vertelt er vaak een verhaaltje bij dat ik makkelijk onthoud en dat ik er bij het tentamen weer bij kan halen. Daarmee wordt de stof tastbaar in plaats van wiskundig en theoretisch. Als je daarna goed blijft oefenen, dan heb je MFD onder de knie. Ik haalde het tentamen na de bijlessen in één keer. Voor Revenue Management ga ik zeker weer naar Studiemeesters.”

Lois – student Hotelschool The Hague

Lees hier hoe studenten ons beoordelen.