Bijles Calculus bij Studiemeesters

De studiespecialisten van Studiemeesters geven veel bijles Calculus aan studenten van alle leeftijden en achtergronden. Studenten melden zich aan voor bijles en studiebegeleiding om verschillende redenen. Herken jij je in één of meer van de volgende uitspraken?

  • “Discipline, daar ontbreekt het mij aan. Ik kan het best, maar ik heb wel een stok achter de deur nodig, anders komt het niet goed.”
  • “Het gaat zo snel tijdens de college’s. Kan iemand me het in een normaal tempo uitleggen? Ik heb nog een paar vragen!“
  • “Het zweet breekt me uit als ik denk aan het tentamen. Ik slaap niet goed meer. Ik schaam me er ook nog voor. Wat moet ik nu doen?“
  • “Als ik mijn hertentamen straks niet haal, dan loop ik studievertraging op. Hoe kan ik me het beste voorbereiden? Ik wil met iemand nagaan of ik de opgaven op de juiste manier aanpak.”
  • “Ik heb weinig rekenvakken in mijn vooropleiding gehad. Het is allemaal een beetje weggezakt. Kunnen we beginnen bij het begin? Ik wil de basis even opfrissen.“
  • “Ik kan het vak goed volgen, maar bij dit ene onderwerp valt het kwartje niet. Kan ik een uurtje overleggen met iemand die er verstand van heeft?”

Bijles Calculus

Onze bijles Calculus wordt altijd afgestemd op jouw niveau en jouw manier van denken. Doorgaans richten de bijlessen zich op drie aspecten, namelijk begrip, oefening en proces.

1. Begrip In een bijles wordt er eerst voor gezorgd dat je een bepaalde theorie begrijpt. Je krijgt inzicht in hoe de begrippen met elkaar samenhangen. Je doorgrondt het idee achter de berekeningen.

2. Oefening Daarna wordt goed geoefend met het maken van opgaven. Je leert opgaven stapsgewijs aan te pakken: eerst de gehele opgave doornemen, dan vaststellen wat er precies gevraagd wordt, vervolgens de juiste informatie verzamelen en dan pas zorgvuldig de opgave uitwerken. Dankzij deze stapsgewijze aanpak word je niet overspoeld door de overweldigende hoeveelheid informatie. Je weet dat je slechts een deel van de informatie in de opgave nodig zult hebben. De opgaven hebben bovendien een bepaalde opbouw die je telkens terug ziet komen. Deze opbouw ga je herkennen en je leert er de logica van inzien. Nu kun je naast de bijlessen zelf ook aan de slag met het oefenen van opgaven.

3. Studieproces We besteden tijdens bijles Lineaire Algebra ook aandacht aan je studieproces: Hoe leer jij het beste? Lukt het je om thuis voldoende te oefenen? Of ben je er onzeker van geworden en kun je je daardoor slecht concentreren? Afhankelijk van wat het is dat jij nodig hebt, krijg je deskundig advies en ondersteuning. Je maakt samen met je begeleider een realistische planning die past bij jouw doelen en wensen.

Over Studiemeesters

Studiemeesters bestaat uit een groep gespecialiseerde, betrokken professionals met heel veel ervaring. Sinds 2011 geven we studiebegeleiding aan hbo- en wo-studenten. We hebben ruime ervaring in de praktijk én in het onderwijs. Hierdoor hebben we niet alleen veel kennis verworven over het vak waar je mee bezig bent, maar weten we ook hoe we die kennis op een effectieve en prettige manier aan jou kunnen overdragen.

Kennismaken
Ben je op zoek naar bijles op niveau? Als je Calculus goed beheerst, dan heb je een goede basis voor de gevorderde wiskundige en natuurkundige vakken die later in je opleiding zullen volgen. Kom bij Studiemeesters langs voor een vrijblijvende kennismaking waarin we eerlijk advies geven over wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Meld je vandaag nog aan.

Kom kennismaken!