Over Studiemeesters

Studiemeesters bestaat uit een groep gespecialiseerde, betrokken professionals met heel veel ervaring. Het tot volle bloei laten komen van het talent en de motivatie van studenten van alle leeftijden, achtergronden en competenties is onze missie. Daarom geven wij sinds 2011 bijles, scriptiebegeleiding en studiebegeleiding. Ook hebben we een prettige studiezaal waar studenten geconcentreerd kunnen studeren of schrijven. We zijn gevestigd in Amsterdam, Eindhoven, Leiden en Rotterdam. Je kunt ook kiezen voor Online begeleiding, want we snappen dat niet iedere student naar een van onze locaties kan komen.

Methode
Studenten die beter willen presteren, ervaren vaak twee uitdagingen: ze hebben last van uitstelgedrag en ze zijn inhoudelijk nog niet goed genoeg onderlegd. Deze twee uitdagingen versterken elkaar: een uitsteller zal nooit beter worden in zijn vak, en iemand die minder goed is in een taak, zal deze uitstellen. Daarom besteden begeleiders van Studiemeesters aandacht aan zowel vakinhoudelijke vooruitgang als studiemotivatie. Dankzij deze combinatie boeken studenten in korte tijd grote vooruitgang.

Reviews
Studenten oordelen zeer positief over onze begeleiding. Lees hier de ongecensureerde beoordelingen van onze studenten.

Onze specialisten

 • Adnan is Engelstalig; hij studeerde Economics & Business aan de EUR (MSc) en deed een onderzoeksmaster Business in Society aan de UvA. Bij Studiemeesters begeleidt Adnan WO-studenten die bezig zijn met hun Engelstalige bachelor- of masterscriptie en die kwantitatief onderzoek doen op het gebied van marketing, economics, finance en accounting.
 • Aldo studeerde informatica en ICT. Hij heeft ruime werkervaring in de ICT-dienstverlening en in het onderwijs, zowel als docent aan de Hotelschool als bij verschillende opleidingen op het gebied van informatica. Bij Studiemeesters geeft Aldo bijles en scriptiebegeleiding aan studenten.
 • Anne studeerde Pedagogische Wetenschappen (BSc) en deed de Research Master Child Development and Education (UvA). Zij is gepromoveerd op het onderwerp agressie bij kinderen (Biologische Psychologie, VU). Bij Studiemeesters help Anne vooral mensen die tijdens hun studie vastlopen met statistiek voor hun tentamen of hun scriptie. Verder denk ze graag mee over scripties, van het formuleren van de juiste onderzoeksvragen tot het schrijven van een logisch en leesbaar verhaal.
 • Bas heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en werkt als sales director bij een IT security bedrijf. Bas is een echte praktijkman met een brede kennis op het gebied van IT en bedrijfskunde. Bij Studiemeesters geeft Bas scriptiebegeleiding en bijles.
 • Bianca studeerde Politicologie (MSc) en voltooide de lerarenopleiding Maatschappijleer (BEd). Ze is afstudeerbegeleider bij een hogeschool. Bij Studiemeesters geeft Bianca scriptiebegeleiding en studiedagen.
 • Cecile studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en is eerstegraads bevoegd. Ze heeft 25 jaar in de VS gewoond, heeft daar een school voor Nederlandse taal en cultuur opgericht en is schrijfcoach en redacteur. Bij Studiemeesters geeft Cecile scriptie- en studiebegeleiding.
 • Dana studeerde Artificial Intelligence, Sociologie (BSc) en Informatiekunde (MSc). Ze deed ervaring op in de accountancy, makelaardij en zorg. Dana werkte aan de HvA, waar ze verschillende vakken doceerde, studieloopbaanbegeleiding gaf en lid was van de afstudeercommissie. Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en bijles.
 • Dewi studeerde International Lifestyle Studies (BA) aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze specialiseerde zich in duurzaamheid binnen het voedselsysteem. Dewi begeleidt studenten op de studiedagen en geeft scriptiebegeleiding aan hbo-studenten.
 • Ebru studeerde hbo-recht (LLB) en verdiepte zich tijdens de master Rechtsgeleerdheid (LLM) in privaatrecht, strafrecht en staats- en bestuursrecht. Ze is werkzaam als juridisch adviseur op het gebied van privacy, grondzaken en vastgoed. Bij Studiemeesters geeft Ebru bijles in diverse rechtsgebieden.
 • Eckhart studeert Filosofie (BA) en Econometrie (BSc). Hij deed werkervaring op als marktanalist. Bij Studiemeesters geeft Eckhart diverse bijlessen, waaronder bijles wiskunde.
 • Elma studeerde Geneeskunde en is gepromoveerd. Ze heeft studenten begeleid bij hun scriptie en promotie. Bij Studiemeesters geeft Elma scriptiebegeleiding.
 • Emma behaalde een bachelor in de Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en deed een master Internationaal Publiek Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze gaf bijles aan middelbare scholieren en werkte in de non-profit sector met kinderen en jongeren. Bij Studiemeesters geeft Emma scriptiebegeleiding hbo en wo en bijles op het gebied van (internationaal) recht.
 • Eric is redacteur. Hij heeft jarenlange werkervaring bij een wetenschappelijke uitgeverij. Eric is onze specialist in tekstredactie.
 • Erik specialiseerde zich tijdens zijn bachelor Psychologie in de richting ‘Brein en Cognitie’ (BSc). Daar voegt hij een academische opleiding in de Wijsbegeerte van Recht en Sociale Wetenschappen aan toe. Bij Studiemeesters geeft Erik statistiekbijles en begeleiding bij data-analyse. Ook voor bijles Propositielogica kun je bij hem terecht.
 • Fieke studeerde Communicatie (BSc) en Pedagogiek (MSc). Ze volgde een lerarenopleiding Nederlands (BEd) en Speciaal Onderwijs. Ze is werkzaam als hbo-docent en is gespecialiseerd in studeren met dyslexie, ADHD, ADD en ASS. Bij Studiemeesters geeft Fieke studiecoaching, bijles en scriptiebegeleiding.
 • Gerard studeerde scheikunde en natuurkunde aan de Universiteit Leiden en is aansluitend gepromoveerd in de natuurkunde. Daarna heeft hij 33 jaar bij Shell gewerkt in verschillende functies in R&D en procestechnologie. Bij Studiemeesters begeleidt Gerard wo- en hbo-studenten bij het schrijven van hun scriptie.
 • Hermine is afgestudeerd in het Nederlands recht (Mr./LL.M.). Zij heeft gewerkt als sociaal advocaat en als rechter in het bestuursrecht. Daarnaast heeft Hermine internationaal gewerkt op het gebied van mensenrechten en op het gebied van opleiding, training en coaching van “legal professionals”. Tegenwoordig heeft zij een praktijk als coach voor mensen die vastlopen in privé of werkleven. Bij Studiemeesters is zij studie- en scriptiebegeleider en geeft ze bijles in diverse juridische vakken.
 • Ian is interdisciplinair jurist. Hij studeerde sociologie (BSc) en rechten (LL.M.) met een specialisatie in Europees en internationaal recht aan de VU. In Latijns-Amerika werkte hij als advocaat voor de bescherming van mensenrechten en hij doet momenteel ervaring op bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van internationale betrekkingen en projecten. Bij Studiemeesters is Ian studie- en scriptiebegeleider en geeft bijles in diverse juridische vakken en sociale wetenschapsvakken.
 • Ita heeft een bachelor in Bedrijfspsychologie en Coaching en rondt momenteel haar certificering tot Practitioner Coach af. Als gediplomeerd dansdocent heeft ze een eigen balletschool gerund. Ita begeleidt studenten op het gebied van studievaardigheden en -uitdagingen zoals uitstelgedrag, faalangst, ADHD en meer. Daarnaast begeleidt zij hbo-studenten bij het schrijven van hun scriptie.
 • Ivar is antropoloog (BSc) en politicoloog (MSc). Als onderzoeker ‘conflictstudies’ aan de UvA werkte hij als werkgroepdocent en scriptiebegeleider en heeft veel ervaring opgedaan als trainer ‘conflicthantering’. Ivar heeft op verschillende plekken studenten geholpen bij het doen van onderzoek en het schrijven van scripties. Bij Studiemeesters is Ivar studiedagbegeleider en heeft hij zich gespecialiseerd in de begeleiding van studenten die extra belast zijn met bijvoorbeeld adhd, autisme, dyslexie, faalangst, perfectionisme.
 • Jasper studeerde Aerospace Engineering (MSc) aan de TU Delft. Hij specialiseerde zich in Materiaalkunde. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in de ICT. Daarbij geeft hij ook interne cursussen. Bij Studiemeesters geeft Jasper bijles (bijvoorbeeld over statica) en scriptiebegeleiding.
 • Jeroen (PhD) promoveerde in de geschiedenis aan de University of Iowa (VS). Ook was hij hoofdredacteur van een groot Nederlands weblog. Tegenwoordig werkt hij als tekstschrijver en bedrijfsjournalist. Bij Studiemeesters geeft Jeroen bijles en scriptiebegeleiding.
 • Jiske studeerde Fashion Design (BA, Cum Laude) aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Ze legde de focus op theoretisch bronnenonderzoek (filosofie, kunstgeschiedenis) als uitgangspunt van het ontwerpproces, en specialiseerde zich in het schrijven van essays. Jiske gaf les aan middelbare scholieren op het praktijkonderwijs. Bij Studiemeesters geeft ze studiebegeleiding en scriptiebegeleiding.
 • Joris studeerde Culturele antropologie (BSc en MSc) aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft ervaring met uitvoeren van kwalitatief onderzoek en afnemen van interviews. Bij Studiemeesters geeft Joris scriptiebegeleiding bij scripties met kwalitatieve onderzoeksmethoden en helpt hij studenten met het schrijfproces, het structureren van hun scriptie en het uitwerken van hun theoretisch kader.
 • Jos studeerde Psychologie (MSc), Filosofie (MA) en Sociologie (MSc). Hij deed werkervaring op in webdesign en huiswerkbegeleiding. Jos doet statistisch wetenschappelijk onderzoek, geeft les aan de UvA. Bij Studiemeesters geeft Jos uiteenlopende soorten begeleiding: van scriptie- en studiedagbegeleiding tot aan faalangsttraining en hulp bij data-analyse in Stata en SPSS.
 • Kadir is gedragsonderzoeker en data-analist. Hij heeft een achtergrond in de Sociale Psychologie (MSc) en rondt binnenkort zijn promotietraject af (PhD). Bij Studiemeesters geeft Kadir statistiekbijles en hulp bij data-analyse in SPSS.
 • Katharina is historicus en heeft Geschiedenis (BA, cum laude) en Cultuurgeschiedenis (MA, cum laude) gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte bij de universiteit als onderzoeker en studentbegeleider en is nu werkzaam als freelance historisch onderzoeker. Bij Studiemeesters geeft Katharina scriptiebegeleiding.
 • Katharina V. studeerde Future Planet Studies (BSc) en Environmental Geography (MSc) aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels is ze al een paar jaar werkzaam als journalist, waarbij ze zich specialiseerde in datavisualisatie en onderzoeksjournalistiek. Bij Studiemeesters geeft Katharina scriptie- en studiebegeleiding en helpt ze bij uitstelgedrag en faalangst.
 • Kinge (MPhil) is de meest ervaren studiebegeleider van Nederland en oprichter van Studiemeesters. Ze geeft bijles en scriptiebegeleiding in uiteenlopende vakgebieden.
 • Lianne studeerde Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde (specialisatie Orthopedagogiek) en is daarna afgestudeerd als Onderwijswetenschapper (MSc). Als persoonlijk leerlingbegeleider heeft ze kinderen en jongeren met leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen ondersteund. Bij Studiemeesters geeft Lianne studie- en scriptiebegeleiding. Haar affiniteit ligt bij statistische vraagstukken, data-analyse, SPSS en rapporteren volgens de APA-stijl.
 • Lina studeerde Integrale Veiligheidskunde (BA) en Sociologie (MSc). Ze werkt bij het RIEC als criminaliteitsanalist. Bij Studiemeesters geeft Lina scriptiebegeleiding op het gebied van statistiek en SPSS.
 • María studeerde biomedische wetenschappen aan de UvA (MSc) en heeft in Engeland een PhD in kankeronderzoek afgerond (CRUK Manchester Institute). Bij Studiemeesters helpt María studenten met statistiek (SPSS) en biomedische vakken. Ze begeleidt wetenschappelijke scripties en rapporten, helpt met het voorbereiden van presentaties en begeleidt studenten die hun Spaans willen verbeteren.
 • Marianne is zelfstandig ondernemer. Na een studie Administration & Communication (BA) deed ze veel ervaring op in de praktijk en in het onderwijs. Zo was ze werkzaam als communicatieadviseur, hbo-docent en studiecoördinator. Bij Studiemeesters begeleidt Marianne studiedagen. Ook geeft ze scriptiebegeleiding aan hbo-studenten.
 • Marije heeft een BSc Liberal Arts and Sciences van University College Roosevelt en een MSc Statistical Science van de Universiteit Leiden. Ze werkt momenteel als PhD-kandidaat Medische Statistiek bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Bij Studiemeesters geeft Marije voornamelijk bijles statistiek.
 • Marijke heeft Culturele Antropologie (MA) en Tropische Landbouw (BSc) gestudeerd en werkte na haar studie in Latijns-Amerika. Als docent sociale ontwikkeling en onderzoeksmethoden was zij verbonden aan een instituut voor stedelijke ontwikkeling. Marijke heeft ruime ervaring als scriptiebegeleider in de sociale wetenschappen. Bij Studiemeesters begeleidt zij zowel kwantitatief als kwalitatief georiënteerde scripties.
 • Martin studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (MSc, afstudeerrichting psychologische functieleer, cum laude). Hij deed promotieonderzoek (PhD) en werkte als onderzoeker en statistisch adviseur bij onderzoeksbureaus. Bij Studiemeesters geeft Martin bijles statistiek en helpt hij studenten en promovendi bij hun onderzoek met statistische analyses in bijvoorbeeld SPSS.
 • Martina is accountant. Na haar master Accountancy & Controlling (MSc) was ze een aantal jaar werkzaam bij Deloitte. Tegenwoordig voert ze wettelijke controles uit bij ondernemingen, adviseert ze het MKB bij al hun zaken en traint ze collega’s om wet- en regelgeving beter te kunnen toepassen. Bij Studiemeesters geeft Martina scriptiebegeleiding en bijles accountancy.
 • Merve studeerde Klinische en Cognitieve Neuropsychologie (BSc) en Klinische Psychologie en Arbeid & Organisatiepsychologie (MSc). Ze was werkzaam als psycholoog, maar ook als junior onderzoeker bij een onderzoeksbureau op het gebied van beleidsvraagstukken van overheden. Bij Studiemeesters geeft Merve scriptiebegeleiding en bijles.
 • Mohamed is biomedisch wetenschapper (dr.) en is werkzaam als senior onderzoeker in een academisch ziekenhuis. Hij begeleidt scripties op het gebied van (bio)medische wetenschappen en geeft bijles.
 • Nicky deed de dubbelstudie Recht en Management aan de Radboud Universiteit. Ze is gespecialiseerd in het Burgerlijk Recht (LL.M. cum laude) en heeft een master in business administration (cum laude). Bij Studiemeesters geeft ze bijles en scriptie- en studiebegeleiding aan zowel Nederlands- als Engelstalige studenten studenten van het hbo en de universiteit.
 • Noortje studeerde Management, Economie & Recht (BSc) en Organisatie, Cultuur & Management (MSc). Ze deed ruime ervaring op in de praktijk als HR-adviseur en businesspartner bij verschillende bedrijven. Bij Studiemeesters geeft Noortje scriptiebegeleiding en bijles.
 • Renée heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de VU (MSc) en is cum laude afgestudeerd. Daarna heeft ze met heel veel plezier een PhD afgerond en ruimschoots ervaring opgedaan als wetenschappelijk onderzoeker. Bij Studiemeesters staat ze studenten sociale of medische studies van begin tot eind bij met hun scriptie, zowel hbo als wo, zowel kwalitatief als kwantitatief.
 • Rian (BSc) is klinisch psycholoog. Ze verdiepte zich in Artificial Intelligence aan de VU. Rian deed praktijkervaring op binnen het onderwijs als trainer en werkcollegedocent. Ze werkte mee aan onderwijskwaliteit en accreditatie. Bij Studiemeesters geeft ze statistiekbijles.
 • Said studeerde Business Proces Management & IT aan de Open Universiteit en is werkzaam binnen een overheidsorganisatie. Binnen deze overheidsorganisatie houdt hij zich bezig met het analyseren, beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Bij Studiemeesters geeft Said bijles op het gebied van het modelleren van processen en scriptiebegeleiding.
 • Sander heeft een studie Economics & Business (BSc) en Business Administration (MSc) afgerond. Hij geeft scriptiebegeleiding en bijles, onder andere in commerciële economie, bedrijfskunde, finance, statistiek en small business.
 • Sander studeerde Computer Science en ook Geschiedenis (MA). Hij is werkzaam als Webapplicatie-ontwikkelaar. Bij Studiemeesters geeft Sander scriptiebegeleiding en bijles, onder andere op het gebied van programmeren en wetenschappelijk schrijven voor technische studenten.
 • Sem heeft een bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond en een master Applied Economics aan de City University of Hong Kong. Hij heeft vier jaar lang in Hong Kong bijles economie en wiskunde gegeven. Bij Studiemeesters geeft Sem bijles economie en andere financieel-economische vakken.
 • Shanice studeerde geschiedenis (BA) in Amsterdam en North American Studies (MA) in Leiden. Ze liep stage bij de Nederlandse Ambassade in Washington D.C. en deed onderzoek bij het KITLV in Leiden. Bij Studiemeesters geeft ze bijles en scriptiebegeleiding en helpt ze studenten die hun academisch Engels willen verbeteren.
 • Shanna studeerde Cognitieve Neuropsychologie (MSc), Psychologie (BSc) en heeft de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Ze was werkgroepdocent Statistiek, Onderzoeksmethoden en Psychometrie (VU & UVA) en Data Scientist in de publieke sector (UWV). Bij Studiemeesters geeft Shanna scriptiebegeleiding op het gebied van statistiek, R, structurering en schrijfvaardigheden, opbouwen van een wetenschappelijk rapport in APA.
 • Simona studeerde Internationale Betrekkingen (MRes) aan de Universiteit van Bologna en de Universiteit Leiden. Daarnaast heeft ze in Nederland een opleiding Trainer en Coach afgerond. Bij Studiemeesters geeft Simona bijles in verschillende vakken en begeleidt studenten met scripties, presentaties en studievaardigheden. Tevens begeleidt ze studenten die hun Italiaans willen verbeteren.
 • Stefan is Neerlandicus (MSc). Hij specialiseerde zich in marketingcommunicatie en was werkzaam in international business. Sinds tien jaar heeft Stefan een eigen adviesbureau voor bedrijven en instellingen. Ook geeft hij als hbo-docent het vak ‘Inleiding Afstuderen’. Bij Studiemeesters verzorgt Stefan studiedagen, scriptiebegeleiding en bijles.
 • Stephan studeerde Commerciële Economie (Marketing). Na diverse marketing- en research functies, is hij sinds begin 2018 werkzaam als ZZP’er op het gebied van onderzoek naar merkimago en merkkracht, contentmarketing, communicatie en customer journeys. Bij Studiemeesters geeft Stephan graag begeleiding aan studenten op het gebied van scripties en onderzoeken. Daarnaast helpt hij studenten op weg met SPSS.
 • Stijn heeft na zijn bachelor in de Werktuigbouwkunde (ing.) een pre-master behaald voor Mechanical Engineering aan de TU in Delft. Momenteel zit Stijn in de afrondende fase van de MSc Mechanical Engineering. Hij heeft gewerkt als werktuigbouwkundig ingenieur bij een machinefabrikant. Bij Studiemeesters geeft Stijn specifieke bijlessen.

Studiemeesters heeft altijd plek voor goede begeleiders. Bekijk onze vacaturepagina om te zien welke specialisaties we direct nodig hebben.

Onze medewerkers

 • Jelle, Mattanja en Banchi zijn onze planners. Zij plannen afspraken voor je in en beantwoorden al je vragen.

 • Rolita, Banchi, Stefan, Ita en Mattanja zijn hoofdbegeleiders. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren ze jouw wensen en behoeften en geven ze advies over het behalen van studiedoelen met studiebegeleiding. Met de hoofdbegeleider bespreek je tussentijds je voortgang, zodat je zeker weet dat je tevreden bent over de begeleiding.

 • Sandra staat aan het hoofd van de centrale office en beantwoordt al je vragen over facturen en betalingen.