Over Studiemeesters

Studiemeesters bestaat uit een groep gespecialiseerde, betrokken professionals met heel veel ervaring. Het tot volle bloei laten komen van het talent en de motivatie van studenten van alle leeftijden, achtergronden en competenties is onze missie. Daarom geven wij sinds 2011 bijles, scriptiebegeleiding en studiebegeleiding. Ook hebben we een prettige studiezaal waar studenten geconcentreerd kunnen studeren of schrijven. We zijn gevestigd in Amsterdam, Eindhoven en Leiden. Je kunt ook kiezen voor Online begeleiding, want we snappen dat niet iedere student naar een van onze locaties kan komen.

Methode
Studenten die beter willen presteren, ervaren vaak twee uitdagingen: ze hebben last van uitstelgedrag en ze zijn inhoudelijk nog niet goed genoeg onderlegd. Deze twee uitdagingen versterken elkaar: een uitsteller zal nooit beter worden in zijn vak, en iemand die minder goed is in een taak, zal deze uitstellen. Daarom besteden begeleiders van Studiemeesters aandacht aan zowel vakinhoudelijke vooruitgang als studiemotivatie. Dankzij deze combinatie boeken studenten in korte tijd grote vooruitgang.

Reviews
Studenten oordelen zeer positief over onze begeleiding. Lees hier de ongecensureerde beoordelingen van onze studenten.

Onze specialisten

 • Anne studeerde Pedagogische Wetenschappen (BSc) en deed de Research Master Child Development and Education (UvA). Zij is gepromoveerd op het onderwerp agressie bij kinderen (Biologische Psychologie, VU). Bij Studiemeesters help Anne vooral mensen die tijdens hun studie vastlopen met statistiek voor hun tentamen of hun scriptie. Verder denk ze graag mee over scripties, van het formuleren van de juiste onderzoeksvragen tot het schrijven van een logisch en leesbaar verhaal.
 • Bas heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en werkt als sales director bij een IT security bedrijf. Bas is een echte praktijkman met een brede kennis op het gebied van IT en bedrijfskunde. Bij Studiemeesters geeft Bas scriptiebegeleiding en bijles.
 • Dana studeerde Artificial Intelligence, Sociologie (BSc) en Informatiekunde (MSc). Ze deed ervaring op in de accountancy, makelaardij en zorg. Dana werkte aan de HvA, waar ze verschillende vakken doceerde, studieloopbaanbegeleiding gaf en lid was van de afstudeercommissie. Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en bijles.
 • Elma studeerde Geneeskunde en is gepromoveerd. Ze heeft studenten begeleid bij hun scriptie en promotie. Bij Studiemeesters geeft Elma scriptiebegeleiding.
 • Eric is redacteur. Hij heeft jarenlange werkervaring bij een wetenschappelijke uitgeverij. Eric is onze specialist in tekstredactie.
 • Fieke studeerde Communicatie (BSc) en Pedagogiek (MSc). Ze volgde een lerarenopleiding Nederlands (BEd) en Speciaal Onderwijs. Ze is werkzaam als hbo-docent en is gespecialiseerd in studeren met dyslexie, ADHD, ADD en ASS. Bij Studiemeesters geeft Fieke studiecoaching, bijles en scriptiebegeleiding.
 • Gerard studeerde scheikunde en natuurkunde aan de Universiteit Leiden en is aansluitend gepromoveerd in de natuurkunde. Daarna heeft hij 33 jaar bij Shell gewerkt in verschillende functies in R&D en procestechnologie. Bij Studiemeesters begeleidt Gerard wo- en hbo-studenten bij het schrijven van hun scriptie.
 • Hermine is afgestudeerd in het Nederlands recht (Mr./LL.M.). Zij heeft gewerkt als sociaal advocaat en als rechter in het bestuursrecht. Daarnaast heeft Hermine internationaal gewerkt op het gebied van mensenrechten en op het gebied van opleiding, training en coaching van “legal professionals”. Tegenwoordig heeft zij een praktijk als coach voor mensen die vastlopen in privé of werkleven. Bij Studiemeesters is zij studie- en scriptiebegeleider en geeft ze bijles in diverse juridische vakken.
 • Ian is interdisciplinair jurist. Hij studeerde sociologie (BSc) en rechten (LL.M.) met een specialisatie in Europees en internationaal recht aan de VU. In Latijns-Amerika werkte hij als advocaat voor de bescherming van mensenrechten en hij doet momenteel ervaring op bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van internationale betrekkingen en projecten. Bij Studiemeesters is Ian studie- en scriptiebegeleider en geeft bijles in diverse juridische vakken en sociale wetenschapsvakken.
 • Ita heeft een bachelor in Bedrijfspsychologie en Coaching en rondt momenteel haar certificering tot Practitioner Coach af. Als gediplomeerd dansdocent heeft ze een eigen balletschool gerund. Ita begeleidt studenten op het gebied van studievaardigheden en -uitdagingen zoals uitstelgedrag, faalangst, ADHD en meer. Daarnaast begeleidt zij hbo-studenten bij het schrijven van hun scriptie.
 • Ivar is antropoloog (BSc) en politicoloog (MSc). Als onderzoeker ‘conflictstudies’ aan de UvA werkte hij als werkgroepdocent en scriptiebegeleider en heeft veel ervaring opgedaan als trainer ‘conflicthantering’. Ivar heeft op verschillende plekken studenten geholpen bij het doen van onderzoek en het schrijven van scripties. Bij Studiemeesters is Ivar studiedagbegeleider en heeft hij zich gespecialiseerd in de begeleiding van studenten die extra belast zijn met bijvoorbeeld adhd, autisme, dyslexie, faalangst, perfectionisme.
 • Jelle studeerde Natuur- en sterrenkunde in Amsterdam en heeft bijna zijn promotie natuurkunde afgerond. Hij heeft ervaring met kwantitatieve analyse van data. Bij Studiemeesters geeft Jelle bijles en scriptiebegeleiding.
 • Jiske studeerde Fashion Design (BA, Cum Laude) aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Ze legde de focus op theoretisch bronnenonderzoek (filosofie, kunstgeschiedenis) als uitgangspunt van het ontwerpproces, en specialiseerde zich in het schrijven van essays. Jiske gaf les aan middelbare scholieren op het praktijkonderwijs. Bij Studiemeesters geeft ze studiebegeleiding en scriptiebegeleiding.
 • Jos studeerde Psychologie (MSc), Filosofie (MA) en Sociologie (MSc). Hij deed werkervaring op in webdesign en huiswerkbegeleiding. Jos doet statistisch wetenschappelijk onderzoek, geeft les aan de UvA. Bij Studiemeesters geeft Jos uiteenlopende soorten begeleiding: van scriptie- en studiedagbegeleiding tot aan faalangsttraining en hulp bij data-analyse in Stata en SPSS.
 • Katharina is historicus en heeft Geschiedenis (BA, cum laude) en Cultuurgeschiedenis (MA, cum laude) gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte bij de universiteit als onderzoeker en studentbegeleider en is nu werkzaam als freelance historisch onderzoeker. Bij Studiemeesters geeft Katharina scriptiebegeleiding.
 • Kinge (MPhil) is de meest ervaren studiebegeleider van Nederland en oprichter van Studiemeesters. Ze geeft bijles en scriptiebegeleiding in uiteenlopende vakgebieden.
 • Lina studeerde Integrale Veiligheidskunde (BA) en Sociologie (MSc). Ze werkt bij het RIEC als criminaliteitsanalist. Bij Studiemeesters geeft Lina scriptiebegeleiding op het gebied van statistiek en SPSS.
 • Marijke heeft Culturele Antropologie (MA) en Tropische Landbouw (BSc) gestudeerd en werkte na haar studie in Latijns-Amerika. Als docent sociale ontwikkeling en onderzoeksmethoden was zij verbonden aan een instituut voor stedelijke ontwikkeling. Marijke heeft ruime ervaring als scriptiebegeleider in de sociale wetenschappen. Bij Studiemeesters begeleidt zij zowel kwantitatief als kwalitatief georiënteerde scripties.
 • Marion heeft aan de HvA de tweedegraads docentenopleiding Consumptieve technieken (huidige HBR) afgerond, gevolgd door een master Forensische Orthopedagogiek aan de UvA (MSc). Ze heeft zowel bij Hogeschool Tio als bij de HvA gewerkt als afstudeerbegeleider en als docent onderzoek (onderzoeksvaardigheden, APA, SPSS etc.). Bij Studiemeesters geeft Marion scriptiebegeleiding en biedt ze hulp bij data-analyse (zowel kwalitatief als kwantitatief met behulp van SPSS).
 • Martin studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (MSc, afstudeerrichting psychologische functieleer, cum laude). Hij deed promotieonderzoek (PhD) en werkte als onderzoeker en statistisch adviseur bij onderzoeksbureaus. Bij Studiemeesters geeft Martin bijles statistiek en helpt hij studenten en promovendi bij hun onderzoek met statistische analyses in bijvoorbeeld SPSS.
 • Martina is accountant. Na haar master Accountancy & Controlling (MSc) was ze een aantal jaar werkzaam bij Deloitte. Tegenwoordig voert ze wettelijke controles uit bij ondernemingen, adviseert ze het MKB bij al hun zaken en traint ze collega’s om wet- en regelgeving beter te kunnen toepassen. Bij Studiemeesters geeft Martina scriptiebegeleiding en bijles accountancy.
 • Maurits studeerde Rechten (LL.M.) en heeft bij verschillende bedrijven stage gelopen en gewerkt, waaronder ZyLAB technologies en Baker McKenzie. Bij Studiemeesters geeft Maurits scriptiebegeleiding en bijles in de verschillende rechtenvakken.
 • Merve studeerde Klinische en Cognitieve Neuropsychologie (BSc) en Klinische Psychologie en Arbeid & Organisatiepsychologie (MSc). Ze was werkzaam als psycholoog, maar ook als junior onderzoeker bij een onderzoeksbureau op het gebied van beleidsvraagstukken van overheden. Bij Studiemeesters geeft Merve scriptiebegeleiding en bijles.
 • Mohamed is biomedisch wetenschapper (dr.) en is werkzaam als senior onderzoeker in een academisch ziekenhuis. Hij begeleidt scripties op het gebied van (bio)medische wetenschappen en geeft bijles.
 • Noortje studeerde Management, Economie & Recht (BSc) en Organisatie, Cultuur & Management (MSc). Ze deed ruime ervaring op in de praktijk als HR-adviseur en businesspartner bij verschillende bedrijven. Bij Studiemeesters geeft Noortje scriptiebegeleiding en bijles.
 • Olaf studeerde econometrie aan de Universiteit Tilburg en werkte jaren als programmamanager bij IBM en bij het ministerie van Financiën. Hij promoveert aan de Faculteit Sociale Wetenschappen op het niet-gebruik van voorzieningen. Olaf helpt studenten die wel een zetje kunnen gebruiken bij statistiek (R, SPSS, STATA) voor hun tentamen of scriptie. Ook helpt hij studenten als zij hulp nodig hebben bij het schrijven van hun scriptie: van het formuleren van de onderzoeksvraag tot helder en correct schrijven.
 • Renée heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de VU (MSc) en is cum laude afgestudeerd. Daarna heeft ze met heel veel plezier een PhD afgerond en ruimschoots ervaring opgedaan als wetenschappelijk onderzoeker. Bij Studiemeesters staat ze studenten sociale of medische studies van begin tot eind bij met hun scriptie, zowel hbo als wo, zowel kwalitatief als kwantitatief.
 • Said studeerde Business Proces Management & IT aan de Open Universiteit en is werkzaam binnen een overheidsorganisatie. Binnen deze overheidsorganisatie houdt hij zich bezig met het analyseren, beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Bij Studiemeesters geeft Said bijles op het gebied van het modelleren van processen en scriptiebegeleiding.
 • Sander heeft een studie Economics & Business (BSc) en Business Administration (MSc) afgerond. Hij geeft scriptiebegeleiding en bijles, onder andere in commerciële economie, bedrijfskunde, finance, statistiek en small business.
 • Shanice studeerde geschiedenis (BA) in Amsterdam en North American Studies (MA) in Leiden. Ze liep stage bij de Nederlandse Ambassade in Washington D.C. en deed onderzoek bij het KITLV in Leiden. Bij Studiemeesters geeft ze bijles en scriptiebegeleiding en helpt ze studenten die hun academisch Engels willen verbeteren.
 • Stefan is Neerlandicus (MSc). Hij specialiseerde zich in marketingcommunicatie en was werkzaam in international business. Sinds tien jaar heeft Stefan een eigen adviesbureau voor bedrijven en instellingen. Ook geeft hij als hbo-docent het vak ‘Inleiding Afstuderen’. Bij Studiemeesters verzorgt Stefan studiedagen, scriptiebegeleiding en bijles.
 • Stijn heeft na zijn bachelor in de Werktuigbouwkunde (ing.) een pre-master behaald voor Mechanical Engineering aan de TU in Delft. Momenteel zit Stijn in de afrondende fase van de MSc Mechanical Engineering. Hij heeft gewerkt als werktuigbouwkundig ingenieur bij een machinefabrikant. Bij Studiemeesters geeft Stijn specifieke bijlessen.
 • Susanna Susanna heeft een bachelor Klinische psychologie, een research master Psychologie met major Psychometrie en een PhD in de statistiek afgerond. Op het ogenblik studeert ze Medische psychologie in Tilburg. Tijdens haar PhD en latere banen heeft ze veel statistiekles en begeleiding gegeven. Bij Studiemeesters geeft Susanna bijles statistiek en scriptiebegeleiding in SPSS en R, en scriptiebegeleiding in de Psychologie en andere Sociale wetenschappen.

Studiemeesters heeft altijd plek voor goede begeleiders. Bekijk onze vacaturepagina om te zien welke specialisaties we direct nodig hebben.

Onze medewerkers

 • Jelle en Mattanja zijn onze planners. Zij plannen afspraken voor je in en beantwoorden al je vragen.

 • Rolita, Stefan, Ita en Mattanja zijn hoofdbegeleiders. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren ze jouw wensen en behoeften en geven ze advies over het behalen van studiedoelen met studiebegeleiding. Met de hoofdbegeleider bespreek je tussentijds je voortgang, zodat je zeker weet dat je tevreden bent over de begeleiding.

 • Sandra staat aan het hoofd van de centrale office en beantwoordt al je vragen over facturen en betalingen.