Over Studiemeesters

Studiemeesters bestaat uit een groep gespecialiseerde, betrokken professionals met heel veel ervaring. Sinds 2011 geven we studiebegeleiding aan hbo- en wo-studenten. Ook hebben we een prettige studiezaal waar studenten geconcentreerd kunnen studeren of schrijven. We zijn gevestigd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Methode
Studenten die beter willen presteren, ervaren vaak twee uitdagingen: ze hebben last van uitstelgedrag en ze zijn inhoudelijk nog niet goed genoeg onderlegd. Deze twee uitdagingen versterken elkaar: een uitsteller zal nooit beter worden in zijn vak, en iemand die minder goed is in een taak, zal deze uitstellen. Daarom besteden begeleiders van Studiemeesters aandacht aan zowel vakinhoudelijke vooruitgang als studiemotivatie. Dankzij deze combinatie boeken studenten in korte tijd grote vooruitgang.

Reviews
Studenten oordelen zeer positief over onze begeleiding. Lees hier de ongecensureerde beoordelingen van onze studenten.

Onze specialisten

 • Aldo studeerde informatica en ICT. Hij heeft ruime werkervaring in de ICT-dienstverlening en in het onderwijs, zowel als docent aan de Hotelschool als bij verschillende opleidingen op het gebied van informatica. Bij Studiemeesters geeft Aldo bijles en scriptiebegeleiding aan studenten.
 • Bianca studeerde Politicologie (MSc) en voltooide de lerarenopleiding Maatschappijleer (BEd). Ze is afstudeerbegeleider bij een hogeschool. Bij Studiemeesters geeft Bianca scriptiebegeleiding en bijles.
 • Kadir is gedragsonderzoeker en data-analist. Hij heeft een achtergrond in de Sociale Psychologie (MSc) en rondt binnenkort zijn promotietraject af (PhD). Bij Studiemeesters geeft Kadir statistiekbijles en hulp bij data-analyse in SPSS.
 • Dana studeerde Artificial Intelligence, Sociologie (BSc) en Informatiekunde (MSc). Ze deed ervaring op in de accountancy, makelaardij en zorg. Dana werkte aan de HvA, waar ze verschillende vakken doceerde, studieloopbaanbegeleiding gaf en lid was van de afstudeercommissie. Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en bijles.
 • Daniël studeerde Accounting, deed werkervaring op, en verdiepte zich vervolgens in een ander vakgebied: na voor een tijd de lerarenopleiding Wiskunde te hebben gevolgd, studeerde hij Wiskunde (BSc) aan de Universiteit Utrecht. Daniël geeft wiskundebijles bij Studiemeesters tot hij zijn master aan de Erasmus Universiteit heeft afgerond.
 • Danny studeerde Wiskundige Econometrie (MSc) en rondde een Executive Master of Actuarial Science af (MSc AAG). Hij werkte jarenlang als actuaris op stafafdelingen bij verschillende grote verzekeraars. Sinds 2016 heeft hij zijn eigen actuarieel adviesbureau. Bij Studiemeesters geeft Danny bijles.
 • Douwe rondde een bachelor Civiele Techniek (BSc) af aan de TU Delft. Na het uitvoeren van verschillende onderwijstaken op de TU geeft hij nu bijles bij Studiemeesters, onder andere op het gebied van wiskunde.
 • Ebru studeerde hbo-recht (LLB) en verdiepte zich tijdens de master Rechtsgeleerdheid (LLM) in privaatrecht, strafrecht en staats- en bestuursrecht. Ze is werkzaam als juridisch adviseur op het gebied van privacy, grondzaken en vastgoed. Bij Studiemeesters geeft Ebru bijles in diverse rechtsgebieden.
 • Eckhart studeert Filosofie (BA) en Econometrie (BSc). Hij deed werkervaring op als marktanalist. Bij Studiemeesters geeft Eckhart diverse bijlessen, waaronder bijles wiskunde.
 • Eric is redacteur. Hij heeft jarenlange werkervaring bij een wetenschappelijke uitgeverij. Eric is onze specialist in tekstredactie.
 • Erik specialiseerde zich tijdens zijn bachelor Psychologie in de richting ‘Brein en Cognitie’ (BSc). Daar voegt hij een academische opleiding in de Wijsbegeerte van Recht en Sociale Wetenschappen aan toe. Naast zijn parttime baan bij een onderzoeksbureau geeft Erik statistiekbijles en begeleiding bij data-analyse.
 • Fieke studeerde Communicatie (BSc) en Pedagogiek (MSc). Ze volgde een lerarenopleiding Nederlands (BEd) en Speciaal Onderwijs. Ze is werkzaam als hbo-docent en is gespecialiseerd in studeren met dyslexie, ADHD, ADD en ASS. Bij Studiemeesters geeft Fieke studiecoaching, bijles en scriptiebegeleiding.
 • Frederike studeerde Journalistiek (BJ). Ze werkte jarenlang als correspondent in Turkije en Koerdistan en publiceerde twee journalistieke boeken. Op dit moment is Suleimaniya, Irak, haar standplaats en schrijft ze voor de BBC, de Huffington Post en verschillende Nederlandse dagbladen zoals het NRC. Bij Studiemeesters begeleidt Frederike studenten die beter willen leren schrijven en plannen.
 • Geerke studeerde Toegepaste Taalwetenschap (MA) en volgde een postdoctorale lerarenopleiding (MEd). Ze gaf jarenlang les op verschillende niveaus, van mavo tot en met hbo. Tegenwoordig is ze leesconsulent voor docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs. Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en diverse bijlessen, waaronder bijles Engels.
 • Guus studeerde Commerciële Economie (BEc), begon aan zijn carrière, en verdiepte zich later in Management & Behavioral Finance (MSc). Naast zijn werkzaamheden voor zijn onderneming in biomassa voor duurzame energie geeft Guus studiebegeleiding bij Studiemeesters. Hij begeleidt scriptiestudenten en geeft bijles voor diverse vakken, waaronder finance, accounting, interne en externe verslaggeving.
 • Ira studeerde Commerciële Economie (BEc), Personeel & Organisatie (BSc) en Psychologie (MSc). Als zelfstandig arbeids- en organisatiepsycholoog werkt ze voornamelijk voor huisartsen, onder andere op het gebied van teamcoaching en organisatieontwikkeling. Ook studeert ze Managementwetenschappen. Bij Studiemeesters is Ira studiedagbegeleider.
 • Iris studeerde Wiskunde (drs.), promoveerde in Informatica (dr.) en heeft een eerstegraads lesbevoegdheid in wiskunde. Ze was onderzoeker in de wiskunde, informatica en filosofie. Ook werkte ze als universitair docent. Tegenwoordig is ze wiskundeleraar. Bij Studiemeesters geeft Iris scriptiebegeleiding en bijles, onder meer in calculus en logica.
 • Ivar is antropoloog (BSc) en politicoloog (MSc). Als onderzoeker aan de UvA deed hij ervaring op als werkgroepdocent en trainer. Tegenwoordig faciliteert hij trainingen bij Diversity Joy en is hij onderzoeksbegeleider op een hogeschool. Ivar is studiedagbegeleider, begeleidt studenten bij het schrijven van papers en scripties en geeft bijles in bijvoorbeeld Engels en DMO.
 • Jan studeerde bedrijfskunde (MBA). Hij werkte in diverse commerciële en managementfuncties voordat hij zijn carrière in 2001 continueerde als zelfstandige. Hij adviseert en traint diverse MKB-bedrijven in Nederland en in het buitenland en is als freelancedocent bij een aantal opleiders werkzaam. Bij Studiemeesters geeft Jan bijles in (financieel) economische vakken en statistiek.
 • Jantine studeerde Communicatiewetenschap (MSc). Ze was communicatieadviseur bij diverse profit- en non-profitorganisaties. Ook volgde ze een aantal cursussen, waaronder een cursus Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Tegenwoordig is ze werkzaam als docent schriftelijke en mondelinge communicatie, en als freelance communicatieadviseur. Bij Studiemeesters geeft Jantine studiebegeleiding en scriptiebegeleiding.
 • Jasper studeerde Aerospace Engineering (MSc) aan de TU Delft. Hij specialiseerde zich in Materiaalkunde. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in de ICT. Daarbij geeft hij ook interne cursussen. Bij Studiemeesters geeft Jasper bijles (bijvoorbeeld over statica) en scriptiebegeleiding.
 • Jeroen (PhD) promoveerde in de geschiedenis aan de University of Iowa (VS). Ook was hij hoofdredacteur van een groot Nederlands weblog. Tegenwoordig werkt hij als tekstschrijver en bedrijfsjournalist. Bij Studiemeesters geeft Jeroen bijles en scriptiebegeleiding.
 • Jos studeerde Psychologie (MSc), Filosofie (MSc) en Sociologie (MSc). Hij deed werkervaring op in webdesign en huiswerkbegeleiding. Jos geeft les aan de UvA en geeft bij Studiemeesters uiteenlopende soorten begeleiding: van scriptie- en studiedagbegeleiding tot aan faalangsttraining en hulp bij data-analyse in Stata.
 • Josette (BA) studeerde Communicatie en voltooide een postdoctorale opleiding Radio- en Televisiejournalistiek aan de RUG. Ze deed ervaring op als trainer bij Capgemini en schreef freelance voor vakbladen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder jeugdwelzijn en onderwijs. Sinds 2007 is ze als zelfstandige voor verschillende hogescholen werkzaam geweest als scriptiebegeleider. Bij Studiemeesters begeleidt Josette studiedagen.
 • Karlijn studeerde Sociologie (MSc) en Pedagogische Wetenschappen (BSc). Karlijn is werkzaam als projectmanager en trainer bij een voorlichtingsbureau. Bij Studiemeesters geeft Karlijn bijles, scriptiebegeleiding en studiedagen.
 • Kinge (MPhil) is de meest ervaren studiebegeleider van Nederland en oprichter van Studiemeesters. Ze geeft bijles en scriptiebegeleiding in uiteenlopende vakgebieden.
 • Laura studeert technische wiskunde aan de TU en specialiseert zich in de discrete wiskunde. Ze heeft een tweedegraads lesbevoegdheid wiskunde. Bij Studiemeesters geeft Laura bijles in wiskunde; denk hierbij aan calculus, kansrekening en logica.
 • Laura rondde drie masters cum laude af: Privaatrecht (LLM), Staats- en Bestuursrecht (LLM) en Transnational Legal Studies (LLM). Voor haar bachelor in Rechtsgeleerdheid (LLB) studeerde ze Management, Economie en Recht (BBA). Ze is werkzaam als juridisch medewerker. Bij Studiemeesters geeft Laura bijles en scriptiebegeleiding.
 • Maartje studeerde Sociologie (MSc) na een opleiding Communicatiemanagement (BSc). Ze is werkzaam als Junior Lecturer Sociology & Public Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bij Studiemeesters geeft Maartje scriptiebegeleiding op diverse vakgebieden. Ook is ze studiedagbegeleider.
 • Marianne is zelfstandig ondernemer. Na een studie Administration & Communication (BA) deed ze veel ervaring op in de praktijk en in het onderwijs. Zo was ze werkzaam als communicatieadviseur, hbo-docent en studiecoördinator. Bij Studiemeesters begeleidt Marianne studiedagen. Ook geeft ze scriptiebegeleiding aan hbo-studenten.
 • Marieke studeerde geschiedenis (BA) en Historical and Comparative Studies of the Sciences and Humanities (MA). Ze is wetenschapsjournalist voor de radio en is daarnaast actief in de schrijvende journalistiek. Ze heeft ook ervaring als debatprogrammeur en ze begeleidt wetenschappers die hun onderzoek beter over het voetlicht willen krijgen. Bij Studiemeesters geeft Marieke bijles en scriptiebegeleiding.
 • Marija studeerde Sociologie (MSc) en rondde haar tweede master Filosofie & Argumentatie (MA) cum laude af. Ze deed ervaring op als docent en onderzoeker. Tegenwoordig heeft ze een eigen bedrijf in consultancy voor onderzoek en strategische communicatie. Ook werkt ze aan haar promotieonderzoek op het gebied van nationalisme en cultuur in Europa. Bij Studiemeesters geeft Marija scriptiebegeleiding en bijles.
 • Marije (LLM) is bedrijfsjurist. Middels uitwisselingsprogramma’s in India en Israël specialiseerde ze zich in Business Law & Technology en International Public Law. Na ervaring te hebben opgedaan als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor koos ze voor een aanstelling als register officer legal bij een onderwijsinstelling. Bij Studiemeesters geeft Marije bijles en scriptiebegeleiding.
 • Mark studeerde Economie & Bedrijfskunde (BSc) en Econometrie & Operationeel Research (BSc). De afgelopen twee jaar was hij werkzaam als Trading Assistent bij online broker DEGIRO. Op dit moment volgt hij een masteropleiding in Econometrie. Bij Studiemeesters geeft Mark bijles wiskunde, statistiek, economie en finance.
 • Marlous studeerde Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (MSc). Ze promoveerde (PhD) aan de Universiteit Leiden, waar ze ook colleges en werkgroepen verzorgde. Naast haar werkzaamheden als wetenschappelijk onderzoeker schrijft ze fictie. Bij Studiemeesters geeft Marlous scriptiebegeleiding en diverse bijlessen, bijvoorbeeld op het gebied van academisch schrijven.
 • Martina is accountant. Na haar master Accountancy & Controlling (MSc) was ze een aantal jaar werkzaam bij Deloitte. Tegenwoordig voert ze wettelijke controles uit bij ondernemingen, adviseert ze het MKB bij al hun zaken en traint ze collega’s om wet- en regelgeving beter te kunnen toepassen. Bij Studiemeesters geeft Martina scriptiebegeleiding en bijles accountancy.
 • May Ling is bedrijfskundige (MA) en organisatieantropoloog (MA). Ze heeft jarenlange ervaring als onderzoeker en als docent aan de universiteit. Bij Studiemeesters geeft May Ling bijles, scriptiebegeleiding en studiedag.
 • Merve studeerde Klinische en Cognitieve Neuropsychologie (BSc) en Klinische Psychologie en Arbeid & Organisatiepsychologie (MSc). Ze was werkzaam als psycholoog, maar ook als junior onderzoeker bij een onderzoeksbureau op het gebied van beleidsvraagstukken van overheden. Bij Studiemeesters geeft Merve scriptiebegeleiding en bijles.
 • Mohamed is biomedisch wetenschapper (dr.) en is werkzaam als senior onderzoeker in een academisch ziekenhuis. Hij begeleidt scripties op het gebied van (bio)medische wetenschappen en geeft bijles.
 • Monique is jurist (mr.) Als toegevoegd onderzoeker aan de Universiteit Utrecht deed ze ervaring op in wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens was ze twintig jaar werkzaam als advocaat, waarvan tien jaar in haar eigen praktijk. Ook werkte ze tien jaar als registermediator in familierecht. Tegenwoordig richt ze zich op onderwijs. Bij Studiemeesters geeft Monique scriptiebegeleiding, bijles en studiedagen.
 • Nick studeerde Klinische Psychologie (MSc) aan zowel de Erasmus Universiteit als de Western Washington University en volgde een lerarenopleiding Wiskunde. Hij deed ervaring op als pedagogisch medewerker bij een justitiële jeugdinrichting. Bij Studiemeesters geeft Nick scriptiebegeleiding.
 • Noortje studeerde Management, Economie & Recht (BSc) en Organisatie, Cultuur & Management (MSc). Ze deed ruime ervaring op in de praktijk als HR-adviseur en businesspartner bij verschillende bedrijven. Bij Studiemeesters geeft Noortje scriptiebegeleiding en bijles.
 • Rian (BSc) is klinisch psycholoog. Ze verdiepte zich in Artificial Intelligence aan de VU. Rian deed praktijkervaring op binnen het onderwijs als trainer en werkcollegedocent. Ze werkte mee aan onderwijskwaliteit en accreditatie. Bij Studiemeesters geeft ze statistiekbijles.
 • Rick studeerde Business Administration (BBA) en volgt op dit moment zowel de master Econometrics als de master Artificial Intelligence. Hij onderzoekt de bedrijfskundige toepassing van het raakvlak tussen deze twee vakgebieden. Bij Studiemeesters geeft Rick bijles in wiskunde, statistiek en econometrie. Bovendien helpt hij studenten bij data-analyse, onder andere op het gebied van machine learning.
 • Reinhilde rondde Culturele Antropologie af (MSc) en studeerde cum laude af in de Niet-Westerse Sociologie (MSc). Reinhilde heeft jarenlange ervaring, onder andere als docent aan verschillende universiteiten, waaronder de UvA. Op dit moment doet zij een PhD aan de Ruhr-Universität Bochum (Duitsland). Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en bijles.
 • Sander heeft een studie Economics & Business (BSc) en Business Administration (MSc) afgerond. Hij geeft scriptiebegeleiding en bijles, onder andere in commerciële economie, bedrijfskunde, finance, statistiek en small business.
 • Sander studeerde Computer Science en ook Geschiedenis (MA). Hij is werkzaam als Webapplicatie-ontwikkelaar. Bij Studiemeesters geeft Sander scriptiebegeleiding en bijles, onder andere op het gebied van programmeren en wetenschappelijk schrijven voor technische studenten.
 • Stefan is Neerlandicus (MSc). Hij specialiseerde zich in marketingcommunicatie en was werkzaam in international business. Sinds tien jaar heeft Stefan een eigen adviesbureau voor bedrijven en instellingen. Ook geeft hij als hbo-docent het vak ‘Inleiding Afstuderen’. Bij Studiemeesters verzorgt Stefan studiedagen, scriptiebegeleiding en bijles.
 • Sunita studeerde Biomedische wetenschappen (MSc) en volgt de éénjarige universitaire Lerarenopleiding Biologie. Bij Studiemeesters geeft Sunita statistiekbijles en hulp bij data-analyse in SPSS.
 • Susanne is econometrist (drs.). Ze studeerde Toegepaste Econometrie en deed praktijkervaring op in diverse managementfuncties. Bij Studiemeesters geeft ze bijles in onder andere wiskunde, statistiek en bedrijfseconomie.
 • Tagea studeerde Bedrijfseconomie (BBA), Rechten (LLB), Privaatrecht (LLM) en Bedrijfsrecht (LLM). Ze is sinds enkele jaren werkzaam als advocaat en is actief als vrijwilliger, onder andere bij de IMC Weekendschool. Bij Studiemeesters geeft Tagea bijles en scriptiebegeleiding.
 • Talisa studeerde hbo-Rechten (LLB), Rechtsgeleerdheid (BSc) en Privaatrecht (LLM). Ze deed op diverse plekken werkervaring op, onder meer als juridisch assistent bij een grote, juridische uitgeverij. Bij Studiemeesters geeft Talisa scriptiebegeleiding en bijles rechten.

Studiemeesters heeft altijd plek voor goede begeleiders. Bekijk onze vacaturepagina om te zien welke specialisaties we direct nodig hebben.

Onze medewerkers

 • Jelle, Luca en Mattanja en Luca zijn onze officemedewerkers. Zij plannen afspraken voor je in en beantwoorden al je vragen.

 • Kinge, Rolita, Sarie en Stefan zijn hoofdbegeleiders. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren ze jouw wensen en behoeften en geven ze advies over het behalen van studiedoelen met studiebegeleiding. Met de hoofdbegeleider bespreek je tussentijds je voortgang, zodat je zeker weet dat je tevreden bent over de begeleiding.

 • Sandra staat aan het hoofd van de centrale office en beantwoordt al je vragen over facturen en betalingen.

 • Eke, Rian en Stefan zijn onze vestigingsmanagers.