Over Studiemeesters

Studiemeesters bestaat uit een groep gespecialiseerde, betrokken professionals met heel veel ervaring. Het tot volle bloei laten komen van het talent en de motivatie van studenten van alle leeftijden, achtergronden en competenties is onze missie. Daarom geven wij sinds 2011 bijles, scriptiebegeleiding en studiebegeleiding. Ook hebben we een prettige studiezaal waar studenten geconcentreerd kunnen studeren of schrijven. We zijn gevestigd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Methode
Studenten die beter willen presteren, ervaren vaak twee uitdagingen: ze hebben last van uitstelgedrag en ze zijn inhoudelijk nog niet goed genoeg onderlegd. Deze twee uitdagingen versterken elkaar: een uitsteller zal nooit beter worden in zijn vak, en iemand die minder goed is in een taak, zal deze uitstellen. Daarom besteden begeleiders van Studiemeesters aandacht aan zowel vakinhoudelijke vooruitgang als studiemotivatie. Dankzij deze combinatie boeken studenten in korte tijd grote vooruitgang.

Reviews
Studenten oordelen zeer positief over onze begeleiding. Lees hier de ongecensureerde beoordelingen van onze studenten.

Onze specialisten

 • Aldo studeerde informatica en ICT. Hij heeft ruime werkervaring in de ICT-dienstverlening en in het onderwijs, zowel als docent aan de Hotelschool als bij verschillende opleidingen op het gebied van informatica. Bij Studiemeesters geeft Aldo bijles en scriptiebegeleiding aan studenten.
 • Bianca studeerde Politicologie (MSc) en voltooide de lerarenopleiding Maatschappijleer (BEd). Ze is afstudeerbegeleider bij een hogeschool. Bij Studiemeesters geeft Bianca scriptiebegeleiding en bijles.
 • Clara studeerde Wijsbegeerte (BA) en Kunst- en Cultuurwetenschappen (MA, profiel filosofie, cum laude). Ze is werkzaam geweest als freelance docent op het gebied van filosofie, kunst en cultuur en werkt tegenwoordig als schrijver en als kunstenaar. Bij Studiemeesters geeft Clara scriptie- en studiedagbegeleiding en bijles moderne talen en geesteswetenschappen.
 • Dana studeerde Artificial Intelligence, Sociologie (BSc) en Informatiekunde (MSc). Ze deed ervaring op in de accountancy, makelaardij en zorg. Dana werkte aan de HvA, waar ze verschillende vakken doceerde, studieloopbaanbegeleiding gaf en lid was van de afstudeercommissie. Bij Studiemeesters geeft ze scriptiebegeleiding en bijles.
 • Ebru studeerde hbo-recht (LLB) en verdiepte zich tijdens de master Rechtsgeleerdheid (LLM) in privaatrecht, strafrecht en staats- en bestuursrecht. Ze is werkzaam als juridisch adviseur op het gebied van privacy, grondzaken en vastgoed. Bij Studiemeesters geeft Ebru bijles in diverse rechtsgebieden.
 • Eckhart studeert Filosofie (BA) en Econometrie (BSc). Hij deed werkervaring op als marktanalist. Bij Studiemeesters geeft Eckhart diverse bijlessen, waaronder bijles wiskunde.
 • Elma studeerde Geneeskunde en is gepromoveerd. Ze heeft studenten begeleid bij hun scriptie en promotie. Bij Studiemeesters geeft Elma scriptiebegeleiding.
 • Eric is redacteur. Hij heeft jarenlange werkervaring bij een wetenschappelijke uitgeverij. Eric is onze specialist in tekstredactie.
 • Erik specialiseerde zich tijdens zijn bachelor Psychologie in de richting ‘Brein en Cognitie’ (BSc). Daar voegt hij een academische opleiding in de Wijsbegeerte van Recht en Sociale Wetenschappen aan toe. Bij Studiemeesters geeft Erik statistiekbijles en begeleiding bij data-analyse. Ook voor bijles Propositielogica kun je bij hem terecht.
 • Fieke studeerde Communicatie (BSc) en Pedagogiek (MSc). Ze volgde een lerarenopleiding Nederlands (BEd) en Speciaal Onderwijs. Ze is werkzaam als hbo-docent en is gespecialiseerd in studeren met dyslexie, ADHD, ADD en ASS. Bij Studiemeesters geeft Fieke studiecoaching, bijles en scriptiebegeleiding.
 • Frederike studeerde Journalistiek (BJ). Ze werkte jarenlang als correspondent in Turkije en Koerdistan en publiceerde twee journalistieke boeken. Op dit moment is Suleimaniya, Irak, haar standplaats en schrijft ze voor de BBC, de Huffington Post en verschillende Nederlandse dagbladen zoals het NRC. Bij Studiemeesters begeleidt Frederike studenten die beter willen leren schrijven en plannen.
 • Hans studeerde International Business and Laguages (B.Com.), Innovative Hospitality Management (Msc) en Rechtsgeleerdheid (LL.M). Hij was student-assistent aan de VU (sectie migratierecht) en redacteur bij Stichting Migratierecht Nederland. Tegenwoordig is Hans docent en onderzoeker aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden. Bij Studiemeesters geeft hij bijles rechten en scriptiebegeleiding.
 • Ivar is antropoloog (BSc) en politicoloog (MSc). Als onderzoeker aan de UvA deed hij ervaring op als werkgroepdocent en trainer. Tegenwoordig faciliteert hij trainingen bij Diversity Joy en is hij onderzoeksbegeleider op een hogeschool. Ivar is studiedagbegeleider, begeleidt studenten bij het schrijven van papers en scripties en geeft bijles in bijvoorbeeld Engels en DMO.
 • Jan studeerde bedrijfskunde (MBA). Hij werkte in diverse commerciële en managementfuncties voordat hij zijn carrière in 2001 continueerde als zelfstandige. Hij adviseert en traint diverse MKB-bedrijven in Nederland en in het buitenland en is als freelancedocent bij een aantal opleiders werkzaam. Bij Studiemeesters geeft Jan bijles in (financieel) economische vakken en statistiek.
 • Jantine studeerde Communicatiewetenschap (MSc). Ze was communicatieadviseur bij diverse profit- en non-profitorganisaties. Ook volgde ze een aantal cursussen, waaronder een cursus Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Tegenwoordig is ze werkzaam als docent schriftelijke en mondelinge communicatie, en als freelance communicatieadviseur. Bij Studiemeesters geeft Jantine studiebegeleiding en scriptiebegeleiding.
 • Jasper studeerde Aerospace Engineering (MSc) aan de TU Delft. Hij specialiseerde zich in Materiaalkunde. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in de ICT. Daarbij geeft hij ook interne cursussen. Bij Studiemeesters geeft Jasper bijles (bijvoorbeeld over statica) en scriptiebegeleiding.
 • Jeroen (PhD) promoveerde in de geschiedenis aan de University of Iowa (VS). Ook was hij hoofdredacteur van een groot Nederlands weblog. Tegenwoordig werkt hij als tekstschrijver en bedrijfsjournalist. Bij Studiemeesters geeft Jeroen bijles en scriptiebegeleiding.
 • Jiske studeerde Fashion Design (BA, Cum Laude) aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Ze legde de focus op theoretisch bronnenonderzoek (filosofie, kunstgeschiedenis) als uitgangspunt van het ontwerpproces, en specialiseerde zich in het schrijven van essays. Jiske gaf les aan middelbare scholieren op het praktijkonderwijs. Bij Studiemeesters geeft ze studiebegeleiding en scriptiebegeleiding.
 • Jos studeerde Psychologie (MSc), Filosofie (MA) en Sociologie (MSc). Hij deed werkervaring op in webdesign en huiswerkbegeleiding. Jos doet statistisch wetenschappelijk onderzoek, geeft les aan de UvA. Bij Studiemeesters geeft Jos uiteenlopende soorten begeleiding: van scriptie- en studiedagbegeleiding tot aan faalangsttraining en hulp bij data-analyse in Stata en SPSS.
 • Josette (BA) studeerde Communicatie en voltooide een postdoctorale opleiding Radio- en Televisiejournalistiek aan de RUG. Ze deed ervaring op als trainer bij Capgemini en schreef freelance voor vakbladen over uiteenlopende onderwerpen, waaronder jeugdwelzijn en onderwijs. Sinds 2007 is ze als zelfstandige voor verschillende hogescholen werkzaam geweest als scriptiebegeleider. Bij Studiemeesters begeleidt Josette studiedagen.
 • Kadir is gedragsonderzoeker en data-analist. Hij heeft een achtergrond in de Sociale Psychologie (MSc) en rondt binnenkort zijn promotietraject af (PhD). Bij Studiemeesters geeft Kadir statistiekbijles en hulp bij data-analyse in SPSS.
 • Kinge (MPhil) is de meest ervaren studiebegeleider van Nederland en oprichter van Studiemeesters. Ze geeft bijles en scriptiebegeleiding in uiteenlopende vakgebieden.
 • Laura studeert technische wiskunde aan de TU en specialiseert zich in de discrete wiskunde. Ze heeft een tweedegraads lesbevoegdheid wiskunde. Bij Studiemeesters geeft Laura bijles in wiskunde; denk hierbij aan calculus, kansrekening en logica.
 • Marianne is zelfstandig ondernemer. Na een studie Administration & Communication (BA) deed ze veel ervaring op in de praktijk en in het onderwijs. Zo was ze werkzaam als communicatieadviseur, hbo-docent en studiecoördinator. Bij Studiemeesters begeleidt Marianne studiedagen. Ook geeft ze scriptiebegeleiding aan hbo-studenten.
 • Martina is accountant. Na haar master Accountancy & Controlling (MSc) was ze een aantal jaar werkzaam bij Deloitte. Tegenwoordig voert ze wettelijke controles uit bij ondernemingen, adviseert ze het MKB bij al hun zaken en traint ze collega’s om wet- en regelgeving beter te kunnen toepassen. Bij Studiemeesters geeft Martina scriptiebegeleiding en bijles accountancy.
 • May Ling is bedrijfskundige (MA) en organisatieantropoloog (MA). Ze heeft jarenlange ervaring als onderzoeker en als docent aan de universiteit. Bij Studiemeesters geeft May Ling bijles, scriptiebegeleiding en studiedag.
 • Merve studeerde Klinische en Cognitieve Neuropsychologie (BSc) en Klinische Psychologie en Arbeid & Organisatiepsychologie (MSc). Ze was werkzaam als psycholoog, maar ook als junior onderzoeker bij een onderzoeksbureau op het gebied van beleidsvraagstukken van overheden. Bij Studiemeesters geeft Merve scriptiebegeleiding en bijles.
 • Mohamed is biomedisch wetenschapper (dr.) en is werkzaam als senior onderzoeker in een academisch ziekenhuis. Hij begeleidt scripties op het gebied van (bio)medische wetenschappen en geeft bijles.
 • Noortje studeerde Management, Economie & Recht (BSc) en Organisatie, Cultuur & Management (MSc). Ze deed ruime ervaring op in de praktijk als HR-adviseur en businesspartner bij verschillende bedrijven. Bij Studiemeesters geeft Noortje scriptiebegeleiding en bijles.
 • Rian (BSc) is klinisch psycholoog. Ze verdiepte zich in Artificial Intelligence aan de VU. Rian deed praktijkervaring op binnen het onderwijs als trainer en werkcollegedocent. Ze werkte mee aan onderwijskwaliteit en accreditatie. Bij Studiemeesters geeft ze statistiekbijles.
 • Rick studeerde Business Administration (BBA) en volgt op dit moment zowel de master Econometrics als de master Artificial Intelligence. Hij onderzoekt de bedrijfskundige toepassing van het raakvlak tussen deze twee vakgebieden. Bij Studiemeesters geeft Rick bijles in wiskunde, statistiek en econometrie. Bovendien helpt hij studenten bij data-analyse, onder andere op het gebied van machine learning.
 • Sander heeft een studie Economics & Business (BSc) en Business Administration (MSc) afgerond. Hij geeft scriptiebegeleiding en bijles, onder andere in commerciële economie, bedrijfskunde, finance, statistiek en small business.
 • Sander studeerde Computer Science en ook Geschiedenis (MA). Hij is werkzaam als Webapplicatie-ontwikkelaar. Bij Studiemeesters geeft Sander scriptiebegeleiding en bijles, onder andere op het gebied van programmeren en wetenschappelijk schrijven voor technische studenten.
 • Stefan is Neerlandicus (MSc). Hij specialiseerde zich in marketingcommunicatie en was werkzaam in international business. Sinds tien jaar heeft Stefan een eigen adviesbureau voor bedrijven en instellingen. Ook geeft hij als hbo-docent het vak ‘Inleiding Afstuderen’. Bij Studiemeesters verzorgt Stefan studiedagen, scriptiebegeleiding en bijles.

Studiemeesters heeft altijd plek voor goede begeleiders. Bekijk onze vacaturepagina om te zien welke specialisaties we direct nodig hebben.

Onze medewerkers

 • Jelle, Mattanja en Anne zijn onze planners. Zij plannen afspraken voor je in en beantwoorden al je vragen.

 • Rolita, Banchi en Stefan zijn hoofdbegeleiders. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren ze jouw wensen en behoeften en geven ze advies over het behalen van studiedoelen met studiebegeleiding. Met de hoofdbegeleider bespreek je tussentijds je voortgang, zodat je zeker weet dat je tevreden bent over de begeleiding.

 • Sandra staat aan het hoofd van de centrale office en beantwoordt al je vragen over facturen en betalingen.

 • Rian, Jos en Stefan zijn onze vestigingsmanagers.