Bijles statistiek of SPSS

Krijg je statistiek, maar vind je de stof lastig? Weet je niet goed wanneer je welke formule moet gebruiken, en snap je ook niet precies hoe je hem moet toepassen en uitwerken? Heb je geen idee hoe je SPSS output moet interpreteren? Weet je niet wat je aan moet met die tabellen achter in je boek? Begrijp je niet waarom je steeds zakt voor je tentamen? Of is het al een tijd geleden dat je statistiek hebt gevolgd, maar moet je nu nog wel statistiek of SPSS gebruiken voor je scriptie?

Of je nu een opfriscursus nodig hebt of helemaal blanco begint, Studiemeesters biedt voor alle niveaus bijlessen aan: voor hbo en universiteit, van beschrijvende tot inferentiële statistiek, van sommen maken tot data-analyse.

Hoe werkt het?

Eerst kom je kennismaken met je statistiekbegeleider. Samen bekijken we eerst waar je goed in bent en waar je beter in wilt worden. We leren je dan hoe je je opgaven stap voor stap maakt en we trainen je waar nodig. Ook als je nog helemaal niets van statistiek weet, kunnen we samen op jouw tempo de stof doorlopen. Je leert niet alleen wat je moet doen, maar ook waarom je dat doet. Zo hoef je nooit meer verward te raken over complexe statistische opdrachten! We trainen je trouwens altijd in de statistiekmethodes die jij specifiek voor je studie moet beheersen. Het is voor jezelf het prettigst om op tijd hulp bij statistiek te zoeken, zodat je voldoende tijd hebt om voor je tentamen met de stof te oefenen.

Dit zeiden studenten ervan

“Voordat ik bij Studiemeesters aanklopte voor bijles statistiek, had ik erg veel moeite met het vak Statistiek 2. Ik had dat vak al minstens vijf keer herkanst, zonder resultaat. In de bijles werd statistiek helder uitgelegd. Met name het visualiseren van de normale verdelingen heeft erg geholpen bij de tentamens. Verder was de uitleg over de tabellen cruciaal. Niet alleen helpt Studiemeesters met de stof maar ze helpen je ook om een planning te maken. Hierdoor kon ik met vier bijlessen van een uur een 8 halen voor Statistiek 2, terwijl ik daarvoor nooit hoger haalde dan een 4.” – Eric, Communicatiewetenschap

“Voor de afronding van mijn studie Master Human Development moest ik een onderzoek doen en een thesis schrijven. Aangezien ik over onvoldoende ‘statistische bagage’ beschikte om in SPSS te kunnen werken, heb ik contact gezocht met Studiemeesters om die kennis op te gaan doen. De begeleiding door Ellen en Kinge heb ik als instruerend, sturend en vertrouwengevend ervaren. Mijn studie kon ik -weliswaar in de blessuretijd- uiteindelijk afronden. Het resultaat daarvan, mijn thesis, werd door mijn docenten met een 7 beoordeeld, en ik ben nu afgestudeerd Master Human Development. Ellen en Kinge, dank voor de daadwerkelijke en gevoelde steun.” – Coby, Master Human Development

Meld je nu aan!