Frequently Asked Questions

Hoe zit het met mijn privacy?
We leggen onszelf een geheimhoudingsplicht op. Alles wat je met ons bespreekt, blijft binnen Studiemeesters, ook het feit dat je je überhaupt hebt aangemeld voor een kennismaking. We zullen nooit zonder jouw toestemming informatie delen met anderen buiten Studiemeesters. Studenten gaan alleen op de foto voor onze Facebookpagina als ze dat zelf leuk vinden.

Hoe gaat het met de betaling?
Onze tarieven zijn helder; er zijn géén bijkomende kosten. Vooruitbetalen of pakketten kopen hoeft niet. We vertrouwen erop dat als wij ons werk goed doen, je de week erop uit eigen beweging weer terugkomt. Bij Studiemeesters betaal je achteraf. Je krijgt twee keer per maand een factuur voor de begeleiding die je in de voorgaande twee weken gebruikt hebt. Je hebt dus altijd zelf in de hand hoeveel de begeleiding jou kost.

Wat als ik onverwachts niet kan komen?
Bij Studiemeesters ben je tot weinig verplicht. Afspraken kun je altijd weer annuleren of verplaatsen. Het enige wat we van je vragen, is dat de je de afzegging van een bootcampweek voor vrijdag 12.00 doorgeeft. Dat mag ook per mail. Afspraken die later van tevoren worden afgezegd, worden (deels) gefactureerd. Je kunt dan beter komen. Als er sprake is van overmacht (griep, sneeuwstorm, staking bij de NS), mag je deze afspraak een andere keer kosteloos inhalen.

Ik heb er echt een zootje van gemaakt, heeft studiebegeleiding dan wel zin?
Of je nu een paar weken of een paar jaar achterloopt, je bent altijd welkom. Laten we gewoon eens inventariseren wat er allemaal nog moet gebeuren en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Twijfel je of je überhaupt wel moet doorgaan met je studie? Ook dat kunnen we met je bespreken. De afgelopen jaren hebben we ervaren dat meer dan 95% van de studenten afstudeert. Hoeveel tijd ze daarvoor nodig hebben, verschilt wel. Kom maar langs, dan gaan we samen bekijken wat voor jou goed is.

Is scriptiebegeleiding nemen zwak?
Studenten die naar Studiemeesters komen zijn juist de doorzetters. Deze studenten constateren dat hun huidige aanpak minder goed werkt en willen hun manier van werken verbeteren. Bij Studiemeesters leren ze meer over studeren, onderzoek, schrijven, timemanagement of zelfreflectie en versterken ze hun motivatie, concentratie en discipline. Deze kennis en vaardigheden komt ze de rest van hun leven van pas. Ze halen het beste uit zichzelf.

Je hoort je scriptie toch zelf te schrijven?
Ja, dat klopt. Bij Studiemeesters schrijf je je scriptie ook zelf. Maar dan wel nádat je de uitleg en de motivatie hebt gekregen die je nodig hebt om te kúnnen schrijven. Je kunt het zo zien: als je wilt trainen voor een marathon, ga je sneller vooruit onder begeleiding van een trainer. Maar wie heeft daarna de marathon gelopen?

Ik moet gewoon beter mijn best doen, toch?
Als je ergens een gebrek aan kennis hebt, of je motivatie of concentratie is niet optimaal, dan heb je daar een oplossing voor nodig. Beter studeren is in zulke gevallen zelden een kwestie van “gewoon harder proberen”. Je wilt je aanpak veranderen, en dat lukt beter als iemand die er verstand van heeft met je meedenkt en je motiveert tijdens het proces.

Wat als ik weinig begeleiding nodig heb?
Heb je maar één specifieke vraag? Dan hoef je niet per se op scriptiebootcamp te komen, maar dan kun je langskomen voor één of twee uur begeleiding. Wil je nu eindelijk eens die ene vervelende opdracht afmaken? Dan kun je je ook voor één studiedag bij ons aanmelden. Bij Studiemeesters bepaal je altijd zelf wanneer en hoe vaak je langskomt.

Waarom kost het geld om bij Studiemeesters te studeren?
We houden rekening met de draagkracht van studenten en proberen de prijzen zo transparant en zo laag mogelijk te houden, maar niet ten koste van de kwaliteit of de service. De begeleiding vindt plaats op onze locaties in Amsterdam, Eindhoven, Leiden of Rotterdam, waar een prettige studieomgeving wordt geboden. De planners zijn de hele week telefonisch bereikbaar. De studiebegeleiders zijn specialisten. Ze hebben ervaring in het werkveld van hun vakgebied, in onderzoek én in onderwijs. Alle onze inspanningen zijn gericht op de verbetering van jouw studieresultaat. Zie het als een waardevolle investering in jezelf.

Kan ik in na afloop van het bootcamp geen begeleiding meer krijgen?
Scriptiebootcamp is een tijdelijke actie. Maar ook na de bootcampperiode kun je natuurlijk gewoon begeleiding krijgen. Je geeft je dan op voor bijles, scriptiebegeleiding en studiedagen tegen het normale tarief, waarbij je naar eigen inzicht afspraken inplant.


Staat jouw vraag er niet tussen? Bel 0207371945, mail office@studiemeesters.nl of vul contactformulier in.

Contactformulier