Is je scriptie afgekeurd?

Waarschijnlijk heb je hard gewerkt en is je scriptie desondanks afgekeurd. Feedback van scriptiebegeleiders van de hogeschool of universiteit is meestal niet erg duidelijk. De meeste studenten vinden het daardoor lastig om te begrijpen wat het nu precies is dat de begeleider van ze wil zien.

Kortom, wat je gedaan hebt is niet goed, maar je begrijpt niet goed waarom. Je weet niet precies hoe je je stuk moet aanpassen om het goedgekeurd te krijgen. Je vraagt je inmiddels zelfs af of het wel goed komt met je scriptiedeadline.

Onze scriptiebegeleiders zorgen dat je direct weer verder kunt met je scriptie. Dit doen ze op verschillende manieren:

Ervaren scriptiebegeleiding: Onze scriptiebegeleiders denken kritisch mee: Heb je je hoofd- en deelvragen goed geformuleerd? Hoe structureer je je stuk? Is je literatuur voldoende? Hoe verantwoord je je onderzoek? En welke conclusies mag je trekken?

Een check op je scriptieproces: Onze scriptiebegeleiders controleren of je goed bezig bent met je scriptie. Ze begrijpen hoe vervelend het is om onder hoge druk te staan. Wanneer de scriptiebegeleider van je opleiding niet voldoende tijd heeft, vangen onze scriptiebegeleiders je op. Ook helpen we je om te gaan met de verwachtingen die de hogeschool of universiteit van je heeft.

Realistische verwachtingen: Als je perfectionistisch bent en te lang blijft steken op bepaalde hoofdstukken van je scriptie, motiveren onze scriptiebegeleiders je om toch de vaart erin te houden. Onze scriptiebegeleiders weten wat er van je verwacht wordt en ze helpen je die grenzen in de gaten te houden.

Een stok achter de deur: Ben je geneigd om het werken aan je scriptie uit te stellen? Door regelmatig met onze scriptiebegeleiders af te spreken en concrete doelen te stellen raakt die berg van een scriptie een stuk beter te overzien. Hierdoor blijf je lekker aan de gang.

Combineer scriptiebegeleiding en studiedagen

Veel van onze studenten combineren individuele scriptiebegeleiding met studiedagen. Op studiedagen kom je bij ons studeren en helpen we je met je scriptie aan de slag te gaan én te blijven. Dit doen we op verschillende manieren:

Overzicht scheppen: We zorgen dat je duidelijk weet wat je nú moet doen. Zo ga je gericht te werk en doe je één ding tegelijk. Door een scheiding aan te brengen tussen werk dat je nu gaat doen en werk dat je later gaat doen, leer je erop te vertrouwen dat je scriptie echt wel af komt. Daardoor krijg je meer rust.

Een steuntje in de rug: Als je aan het schrijven bent en je bent onzeker over hoe verder te gaan, is er altijd een scriptiebegeleider aan wie je korte vragen kunt stellen.

Helpen bij het halen van je scriptiedoelen: Als je schrijft zonder vaste structuur of strakke planning, is de kans groot dat je fouten maakt en dat je stukken tekst die met hard werken tot stand zijn gekomen, later weer moet wissen. Zonde van je tijd! Samen plannen we je scriptiedoelen goed in, waardoor je weer kunt genieten van je (ingeplande) vrije tijd.

Afleiding minimaliseren: We zorgen ervoor dat je niet afgeleid wordt door social media, je telefoon, of andere dingen. Is het je eigen hoofd dat je afleidt? Dan praten we daarover!

Als je vast zit met je scriptie, heb je gewoon meer begeleiding nodig. Moet jij snel klaar zijn? Kom dan langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bekijken samen wat jij nodig hebt om af te studeren en hoe Studiemeesters jou daar het beste bij kan begeleiden. Als je enthousiast bent, stellen samen we een plan op voor jouw ideale scriptieproces.

Meld je aan voor een gratis kennismaking