Heb jij scriptiebegeleiding nodig?

Het schrijven van een scriptie is niet eenvoudig. Je gaat volledig zelfstandig aan het werk, harde externe tussendeadlines ontbreken en je scriptiebegeleider heeft weinig tijd voor je. Het schrijven van een scriptie vraagt dus nogal wat van je doorzettingsvermogen. Hierdoor is de kans groot dat je vastloopt, bijvoorbeeld op één van de onderstaande punten.

Je komt niet snel genoeg vooruit: Je komt niet tot goede hoofd- of deelvragen of tot een werkbaar theoretisch kader. Je weet niet goed wat er van je verwacht wordt, hoe je literatuur zoekt en verwerkt, hoe je je scriptie structureert, waar je nu precies moet beginnen en hoe je verder moet. Of je bent al een eind gevorderd met je scriptie, maar weet niet goed hoe je je resultaten, conclusie of aanbevelingen moet laten aansluiten op de rest van je onderzoek. Door alle twijfel denk je veel aan je scriptie, maar maak je geen vooruitgang.

Je scriptie is afgekeurd: Je hebt hard gewerkt aan je onderzoeksvoorstel of aan de eerste versie van je scriptie, maar desondanks is je werk afgekeurd. De feedback van je scriptiebegeleider is niet duidelijk. Je weet nu niet goed wat de scriptiebegeleider op je hogeschool of universiteit van je wil en hoe je je stuk moet aanpassen om het goedgekeurd te krijgen. Je vraagt je af of je de scriptiedeadline wel gaat halen.

Je zoekt scriptiebegeleiding op het gebied van methode of data-analyse: Bekijk onze pagina over hulp bij methode of data-analyse.

Komt dit je bekend voor? Dan is scriptiebegeleiding wat voor jou. Ben je benieuwd wat jij kunt bereiken met de juiste begeleiding? Kom dan vrijblijvend kennismaken en ontdek wat Studiemeesters voor je kan doen.

Kosteloze kennismaking

Scriptiebegeleiding Studiemeesters

Onze scriptiebegeleiders zorgen dat je direct weer verder kunt met je scriptie. Dit doen ze op verschillende manieren:

Een check op je scriptieproces: Onze scriptiebegeleiders controleren regelmatig of je goed bezig bent met je scriptie. Ze begrijpen hoe vervelend het is om onder hoge druk te staan. Wanneer de scriptiebegeleider van je opleiding niet voldoende tijd heeft, vangen onze scriptiebegeleiders je op. Ook helpen we je om te gaan met de verwachtingen die de hogeschool of universiteit van je heeft.

Ervaren scriptiebegeleiding: Onze scriptiebegeleiders denken kritisch mee: Hoe ga je je hoofd- en deelvragen formuleren? Hoe structureer je je stuk? Is je literatuur voldoende? Hoe pak je je onderzoek aan? En wat mag je daaruit concluderen?

Realistische verwachtingen: Als je perfectionistisch bent en te lang blijft steken op bepaalde hoofdstukken van je scriptie, motiveren onze scriptiebegeleiders je om toch de vaart erin te houden. Onze scriptiebegeleiders weten wat er van je verwacht wordt en ze helpen je die grenzen in de gaten te houden.

Een stok achter de deur: Ben je geneigd om het werken aan je scriptie uit te stellen? Door regelmatig met onze scriptiebegeleiders af te spreken en concrete doelen te stellen, wordt die berg van een scriptie een stuk beter te overzien. Hierdoor blijf je lekker aan de gang.

Wil je productiever en prettiger met je scriptie aan de slag? Kom vrijblijvend kennismaken en ontdek wat Studiemeesters voor je kan doen.

Kosteloze kennismaking

Bij Studiemeesters studeren

Veel van onze scriptiestudenten komen hele dagen bij ons studeren op ‘studiedag’ of avonden op ‘studieavond’. Onze studiedagbegeleiders zorgen ervoor dat studenten met hun scriptie aan de slag gaan én blijven. Ook in het weekend. Dit doen ze op verschillende manieren:

Overzicht scheppen: Ze zorgen dat je duidelijk weet wat je nú moet doen. Zo ga je gericht te werk en doe je één ding tegelijk. Door een scheiding aan te brengen tussen werk dat je nu gaat doen en werk dat je later gaat doen, leer je erop te vertrouwen dat je scriptie echt wel af komt. Daardoor krijg je meer rust.

Een steuntje in de rug: Als je aan het schrijven bent en je bent onzeker over hoe verder te gaan, is er altijd een studiedagbegeleider aan wie je korte vragen kunt stellen.

Helpen bij het halen van je scriptiedoelen: Als je schrijft zonder vaste structuur of strakke planning, is de kans groot dat je fouten maakt en dat je stukken tekst die met hard werken tot stand zijn gekomen, later weer moet wissen. Zonde van je tijd! Samen met je studiedagbegeleider plan je scriptiedoelen goed in, zodat je weer kunt genieten van je (ingeplande) vrije tijd.

Afleiding minimaliseren: Ze zorgen ervoor dat je niet afgeleid wordt door social media, je telefoon, of andere dingen. Is het je eigen hoofd dat je afleidt? Dan praten we daarover!

Kosteloze kennismaking