Heb jij studiebegeleiding nodig?

Studenten kloppen om allerlei redenen bij Studiemeesters aan voor studiebegeleiding. Als jij je herkent in de volgende vragen, kan onze studiebegeleiding jou waarschijnlijk helpen!

  • Krijg je het niet voor elkaar om thuis aan de slag te gaan of te blijven?
  • Ben je geen planner? Of maak je wel planningen, maar kun je je er niet aan houden?
  • Heb je aan het einde van de dag een onvoldaan gevoel, omdat je meer had willen doen?
  • Heb je steeds last van deadline- of tentamenstress?
  • Loop je vaak achter de feiten aan?
  • Voel je je schuldig omdat je eigenlijk minder aan je studie doet dan je zou willen?

Je bent niet de enige

Veel studenten komen in de loop van hun studie zichzelf tegen. Ze hebben vaak het gevoel dat ze er alleen voor staan en weten niet goed hoe ze vakken moeten aanpakken, wat er van ze verwacht wordt, of waar ze terechtkunnen met hun vragen. Als er, zoals soms gebeurt, vanuit de opleiding zelf studiebegeleiding geboden wordt, is dit niet altijd genoeg om op schema te blijven. En als je eenmaal begint met uitstellen, wordt het steeds lastiger om die achterstand weer in te lopen. Hierdoor loopt menig student uiteindelijk studievertraging op.

De oplossing

Gelukkig kun je dit patroon doorbreken! Studiemeesters biedt studiebegeleiding voor studenten op hbo en universiteit. Of je nu een stok achter de deur, een luisterend oor, of juist inhoudelijke hulp nodig hebt: je kunt bij ons terecht. We bieden studiebegeleiding op twee vlakken: inhoudelijk en procesmatig.

Concentratie & motivatie

Heb je moeite met het maken of bijhouden van een planning? Heb je last van studieontwijkend gedrag of van concentratie- of motivatieproblemen? Dan zijn onze studiedagen iets voor jou. Of je nu eerstejaarsstudent bent of al met je scriptie bezig bent, je kunt de hele dag onder begeleiding in onze stilteruimte komen werken; je zou dit kunnen zien als een soort ‘huiswerkbegeleiding’ voor hbo- en wo-studenten.

Op je eerste studiedag maken we samen een planning. Die zullen we in de gaten blijven houden en zo nodig ook bijstellen. In de studiezaal is de hele dag een begeleider aanwezig die op jouw voortgang let en aan wie je korte vragen kunt stellen. En als je niet komt, dan bellen we je. Dat is net een iets grotere stok achter de deur dan wanneer je in je eentje in de bibliotheek gaat werken. Studenten geven aan het eind van een studiedag vaak aan dat ze hier in een dag meer werk hebben verricht dan thuis in een week!

Bijles & scriptiebegeleiding

Heb je moeite met een vak, of heb je inhoudelijke hulp bij je scriptie nodig? Dan kun je bij één van onze specialisten bijlessen of scriptie-uren volgen. We hebben specialisten in huis voor bijna alle onderwerpen! Zoek je bijles voor een specifiek vak, maar weet je niet zeker of we dit geven? Neem dan even contact op.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Maak dan nu een afspraak voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.

Meld je nu aan!