Studiedagen bij Studiemeesters

Studenten die productief willen studeren, gaan hele dagen bij ons in Amsterdam, Eindhoven, Leiden of Rotterdam aan de slag. Waarom doen ze dat en hoe gaat dat in zijn werk?

Vrijblijvend kennismaken
Studenten komen eerst langs voor een kennismaking: Even de sfeer proeven, vertellen wat je wilt bereiken en kiezen welke begeleiding daarbij past. Kennismaken kost niets en is vrijblijvend. Iedereen is welkom. Als je besluit begeleiding te nemen, dan plan je deze in. Je reserveert dan een plek in onze studiezaal voor de dagen waarop je aan de slag wilt.

Begeleiders die alle tijd voor je hebben
Op studiedagen is er de hele dag een studiedagbegeleider aanwezig. Je begeleider ontvangt je aan het begin van de studiedag. Als je er op het afgesproken tijdstip niet bent, neemt hij of zij even telefonisch contact met je op. Je begint de dag met het invullen van een dagplan, uiteraard nádat je een lekkere kop koffie of thee voor jezelf hebt ingeschonken. Je begeleider denkt graag met je mee: Is je keuze voor vandaag logisch gezien de totale hoeveelheid taken die je tot aan je deadline nog moet afronden? Wat moet je doen om je dagplan te laten slagen?

Gestructureerde dagindeling
Op studiedag is het na elk blok van anderhalf uur tijd voor een kwartiertje pauze. Dan is er gelegenheid om snel even op te laden met een kop koffie of thee, en een babbeltje, zodat iedereen er weer tegenaan kan. Aan het begin van de middag is er een langere lunchpauze.

Concentratie en motivatie versterken
In de studiezaal is er geen afleiding. Iedereen heeft zijn telefoon opgeborgen en heeft zijn Facebook of e-mail tijdelijk geblokkeerd. De studiedagbegeleider overziet de zaal: is iedereen productief bezig? Zo nu en dan overlegt een student fluisterend met de studiedagbegeleider: “Hoe zorg ik ervoor dat ik onthoud wat ik lees?”, “Hoe kan ik me beter concentreren?”, “Kan ik even sparren over mijn onderzoeksopzet?”, “Formuleer ik mijn conclusies zo goed?”. (Als je erg veel vragen hebt, is het beter om scriptiebegeleiding of bijles in te plannen.)

Iedereen is welkom
De groep studenten in de studiezaal is heel divers. De één is een eerstejaars en komt bij Studiemeesters studeren omdat hij thuis te veel aan het theedrinken of gamen is. De ander studeert naast zijn baan voor een MBA, maar wordt thuis telkens afgeleid door dringende e-mails van collega’s. Eén doel hebben ze gemeenschappelijk: ze willen productief studeren en het beste uit zichzelf halen.

Alles met het oog op studieresultaat
Aan het eind van de studiedag evalueer je je voortgang, maak je goede voornemens voor de volgende keer en werk je je planning even bij. Je gaat met een goed gevoel naar huis: Je bent weer een stuk verder en hebt eruit gehaald wat erin zat!

“In één dag bij Studiemeesters krijg ik meer gedaan dan in een week thuis.”

Wil je productiever studeren? Wil je het beste uit jezelf halen? Neem studiebegeleiding!

Meld je aan

Meer weten? Veelgestelde vragen over studiebootcamp vind je hier.

Reviews

Studenten beoordelen Studiemeesters gemiddeld met een 8,6.

Beoordeling: 9
Ik nam begeleiding voor het analytische deel van mijn scriptie. Studiemeesters gaf mij de zekerheid die ik nodig had om zonder al te veel problemen en twijfels vooruitgang te boeken.
Marijn – IBA UvA

Beoordeling: 9
Ik had een stok achter de deur nodig bij het schrijven van mijn scriptie. Je kunt bij Studiemeesters zelf bepalen hoe je begeleid wilt worden: eens per uur vragen hoe het gaat, bijvoorbeeld, of juist een duidelijke checklist maken. Ik vond mijn motivatie terug en heb veel aan Studiemeesters gehad!
Otter – Sociologie VU

Beoordeling: 10
Met de begeleiding van Studiemeesters ben ik erin geslaagd mijn laatste vakken en mijn scriptie met mooie cijfers af te ronden. De fijne omgeving en de goede uitleg en begeleiding heb ik heel erg gewaardeerd en ik kan jullie daar niet vaak genoeg voor bedanken.
Nina – Hotelschool The Hague