Workshop Scriptieplan

De komende maanden vinden er geen groepsgewijze workshops Scriptieplan plaats. Alle studenten zijn echter van harte welkom voor individuele scriptiebegeleiding.

Een goede scriptie begint bij het maken van een goede opzet. Heb je een leuk onderwerp gevonden, maar lukt het niet om een heldere probleemstelling te formuleren? Vind je het moeilijk om een conceptueel model te maken? Twijfel je over je hoofd- en deelvragen? Dan is de workshop ‘Scriptieplan’ wat voor jou.

Wat gaan we doen?

Met de workshop Scriptieplan maak je een vliegende start met je afstudeerproces. Je krijgt in één dag uitleg over hoe je een scriptievoorstel of onderzoeksplan maakt. De onderwerpen conceptueel model, probleemstelling, doelstelling, hoofdvraag, onderzoeksvraag, deelvragen, hoofdstukindeling en structuur worden behandeld. Je doet oefeningen en krijgt feedback op je plannen. Onder begeleiding werk je aan je onderzoeksvoorstel of scriptieplan. Je krijgt daarbij praktische aanwijzingen en persoonlijke feedback. Aan het eind van de dag heb je een onderzoeksopzet, een hoofdvraag, deelvragen, een conceptueel model en een hoofdstukindeling geformuleerd.

Voor wie is de workshop Scriptieplan?

Voor iedereen die zijn onderzoek goed ontworpen wil hebben. De workshop Scriptieplan is zeer geschikt als je:
– nog geen onderwerp gekozen hebt, maar al wel literatuur hebt gelezen op basis waarvan je een onderwerp zou kunnen kiezen. Je leert tijdens de workshop hoe je een goed plan opzet.
– al wel een onderwerp gekozen hebt, maar nog geen plan hebt opgesteld. Je gaat na afloop van de workshop (gegarandeerd!) de deur uit met hoofd- en deelvragen en een conceptueel model.
– een onderzoeksvoorstel of scriptieplan hebt ingeleverd, dat afgekeurd is. Je verbetert tijdens de workshop je scriptieplan.

Inschrijven?

Elke maand organiseert Studiemeesters een workshop Scriptieplan. Neem contact met ons op om te vragen naar de datum van de eerstvolgende workshop. De workshops zijn altijd op een woensdag van 10.00 tot 17.00 uur bij Studiemeesters, aan de Rapenburgerstraat 123 te Amsterdam. Er is tijd voor koffiepauzes en lunch.

Deelname kost € 150,-. Het minimum aantal deelnemers is drie. Het maximum aantal deelnemers is zes studenten, zodat er gegarandeerd veel tijd is voor het gezamenlijk bespreken van ieders plan.

Meld je vandaag nog aan om je te verzekeren van een plek!

Meld je aan!

Bel voor meer informatie 020-7371945 of loop even binnen bij één van onze vestigingen.

Dit zeiden studenten ervan:

“Als je de workshop Scriptieplan volgt, weet je zeker dat je een goed fundament legt voor je rapport. Als je basis niet goed is, ga je later sowieso de fout in.” – Ilse, masterstudent Management Cultuur & Verandering, NCOI