Scriptiebegeleiding

In het kort:

  • één op één met een begeleider afspreken
  • inhoudelijk sparren
  • uitleg waar je verder mee komt
  • voor je hele scriptie, of een onderdeel ervan
  • mondeling of schriftelijk feedback krijgen

Dit is wat we doen

Onze scriptiebegeleiders zorgen dat je direct weer verder kunt met je scriptie. Dit doen ze op verschillende manieren:

Een check op je scriptieproces: Onze scriptiebegeleiders controleren regelmatig of je goed bezig bent met je scriptie. Ze begrijpen hoe vervelend het is om onder hoge druk te staan. Wanneer de scriptiebegeleider van je opleiding niet voldoende tijd heeft, vangen onze scriptiebegeleiders je op. Ook helpen we je omgaan met de verwachtingen die de hogeschool of universiteit van je heeft.

Ervaren scriptiebegeleiding: Onze scriptiebegeleiders denken kritisch mee: Hoe ga je je hoofd- en deelvragen formuleren? Hoe structureer je je stuk? Is je literatuurgebruik voldoende? Hoe pak je je onderzoek aan? En wat mag je daaruit concluderen?

Realistische verwachtingen: Als je perfectionistisch bent en te lang blijft steken op bepaalde hoofdstukken van je scriptie, motiveren onze scriptiebegeleiders je om toch de vaart erin te houden. Onze scriptiebegeleiders weten wat er van je verwacht wordt en helpen je die grenzen in de gaten te houden.

Een stok achter de deur: Ben je geneigd om het werken aan je scriptie uit te stellen? Door regelmatig met onze scriptiebegeleiders af te spreken en concrete doelen te stellen raakt die berg van een scriptie een stuk beter te overzien. Zo houd je het tempo erin.

Veel studenten combineren scriptiebegeleiding met studiedagen, zodat ze niet alleen weten wat ze moeten doen, maar hier ook echt mee aan de slag gaan.

Wil je weten hoe we je kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Lees hier wat andere studenten vonden van onze scriptiebegeleiding.