Omgaan met faalangst en perfectionisme in je studie

Studiemeesters begeleidt studenten die last hebben van perfectionisme en faalangst. Tijdens de begeleiding gaan we in op hoe je effectief studeert, hoe je je gedachten en gedrag kunt veranderen zodat je jezelf niet meer blokkeert, en hoe je een realistische planning maakt. De begeleiding gaat zowel over de psychische factoren die bijdragen aan je studiesucces als over technieken die je effectiever laten studeren en je de stof beter doen onthouden.

Voor wie?
De begeleiding is geschikt voor alle studenten die last hebben van faalangst en perfectionisme. Op ons blog kun je hier meer over lezen.

Door wie?
We hebben verschillende specialisten die studenten begeleiden op het gebied van faalangst en perfectionisme. Je wordt gekoppeld aan de begeleider die het beste bij je past en die beschikbaar is op de dagen en tijden die jou het beste uitkomen.

Met welk doel?
Met Studiemeesters breng je in een aantal begeleidingsuren in kaart welke onjuiste gedachten- en gedragspatronen je hebt en hoe je die kunt vervangen door goede patronen, zodat je met minder stress betere cijfers haalt.

Wat zijn de kosten?
Studiebegeleiding is maatwerk, dus je bepaalt altijd zelf hoeveel begeleidingsuren je afneemt. Begeleiding wordt bij Studiemeesters per uur in rekening gebracht, dus je hebt altijd zelf de controle over de kosten. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we je hier vrijblijvend over adviseren.

Wanneer?
Je bepaalt zelf wanneer je begint, wanneer de begeleiding plaatsvindt en wanneer je stopt. We stemmen de begeleiding altijd af op jouw wensen en behoeften. Daarom begin je altijd met een een gratis kennismaking. Tijdens dit gesprek vertel je wat je wilt bereiken en leggen we uit wat onze begeleiding inhoudt. Als je snel aan de slag wilt, kun je meteen begeleidingsuren inplannen.

Meld je aan

Dit zeiden studenten over de faalangsttrainingen van Studiemeesters:

“Voor mijn onderzoeksmaster Recht in Utrecht moest ik ineens heel veel extra stof beheersen. Ik kreeg het niet af en ik zat in de avond nog lang naar mijn artikelen te staren. Ik sliep heel slecht. Ik heb technieken geleerd die top werken. Bedankt! Dit is echt een gouden tip geweest van mijn medestudent.” – Thalita, Master Recht, Utrecht

“Het zweet stond me in mijn handen bij het tentamen en ik dacht echt dat ik het niet kon, waardoor ik niks invulde. Dankzij Studiemeesters weet ik hoe ik zonder stress mijn tentamens doorkom.” – Sem, tweedejaars Geschiedenis en internationale betrekkingen, Rijksuniversiteit Groningen