De beste tentamentraining is professioneel en op maat

Elke student heeft hem: dat éne beruchte vak waarvoor je maar geen voldoendes weet te halen. Of het nou statistiek is, of strafrecht; of het nou wiskunde is of bedrijfseconomie. Daarom gaan studenten vaak op zoek naar tentamentrainingen voor die specifieke vakken. Wat is de beste hulp voor struikelvakken?

Professioneel

Sommige aanbieders van tentamentrainingen vragen ouderejaars studenten die het vak hebben gehaald om het vak te doceren aan studenten op een lager niveau. Het probleem hiermee is dat je dan een student moet treffen die het toevallig goed kan uitleggen. Ook al heeft diegene een tien gehaald voor het tentamen: uitleggen en trainen is een vak apart! Daarnaast blijven student-begeleiders vaak maar heel kort werken bij die tentamentrainers. Het is dus beter om te kiezen voor begeleiding door professionele begeleiders; die zijn namelijk geselecteerd op hoe goed ze hun vak kunnen uitleggen.

Op maat

Waarom vind je dit tentamen of deze toets zo moeilijk? Misschien wel om een heel andere reden dan de andere deelnemers aan de training! Daarom is het slim om eerst een gesprek te hebben met een hoofdbegeleider, die samen met jou uitzoekt waar jij precies moeite mee hebt. Een aantal voorbeelden van wat er mis kan gaan:

  • Je tentamenstress zit je in de weg. Door de spanning kun je het tentamen niet maken.
  • De uitleg in het boek en de bijeenkomsten snap je, maar wat de docent precies wil met de tentamenvragen is je een raadsel.
  • Je mist een vaardigheid: je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om te rekenen of om je kennis toe te passen op een casus.
  • Je verbetert jezelf verkeerd, waardoor je jezelf in de vingers snijdt.
  • Je begrijpt de grote lijnen van de stof niet.
  • Je vindt het juist lastig om details te onthouden.
  • Je hebt het gevoel dat je voorkennis mist.
  • Je hebt last van studieontwijkend gedrag, waardoor je niet op tijd begint met studeren.
  • Je hebt last van een veelvoud van deze dingen.

Een tentamentraining is bedoeld voor iedereen en is meestal alleen gericht op de inhoud van het vak. Als je dus zeker wilt weten dat je het tentamen of de toets zo grondig mogelijk gaat voorbereiden, kun je beter begeleiding nemen die is toegespitst op jouw specifieke hulpvraag, zonder energie te verspillen aan wat je al weet en wat al goed gaat. Bij Studiemeesters is een gesprek met een hoofdbegeleider kosteloos en vrijblijvend. Het is de moeite waard om te horen welk plan op maat de hoofdbegeleider vindt passen bij jouw vragen. Maar: wacht niet te lang met hulp vragen!

Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze studie- en scriptiebegeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam, Eindhoven, Leiden of Rotterdam. Je bent van harte welkom.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek

ARCHIEF