Verslaafd aan Facebook?

Ben jij verslaafd aan Facebook? Lees je dwangmatig alle berichten die op je News Feed (nieuwsoverzicht) langskomen? Zonde van je tijd, maar dat wist je al. Heb je alles al geprobeerd om ervanaf te komen? Dan is het tijd voor rigoureuze maatregelen.

facebookverslaving afkicken van facebook

Het uiterste middel om van je verslaving af te komen, is het opheffen van je Facebookaccount. Dat heeft nadelen: je bent niet goed meer bereikbaar en het is nogal definitief. Een andere manier om van je Facebookverslaving af te komen, is het leegmaken van je News Feed, zodat er niks meer te checken valt.

Je News Feed maak je leeg door al je contacten ‘niet meer te volgen’. Begin gewoon bovenaan in je News Feed. Klik rechtsboven in het desbetreffende bericht en vink aan ‘… niet meer volgen’. Werk op deze manier zoveel mogelijk berichten af. Nadat je dit gedaan hebt, check je nog een tijdje om de dag je News Feed, waarbij je alle afzenders van nieuwe berichten ook weer op ‘niet volgen’ zet.

Op een gegeven moment merk je dat je News Feed leeg blijft. Soms zul je nog uit gewoonte Facebook openen, maar omdat er nu niets meer te lezen valt, verdwijnt die reflex vanzelf. Gefeliciteerd, je bent nu Facebook-vrij!


Stop met uitstellen. Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier.

ARCHIEF