Interview met officemedewerker Hilde

Als je Studiemeesters belt, dan is de kans groot dat je Hilde aan de lijn krijgt. Als officemedewerker staat zij klaar voor alle studenten van alle vestigingen van Studiemeesters.

Waarvoor mogen studenten je bellen?
Studenten mogen mij altijd bellen, voor bijna alles! De meeste vragen van studenten gaan over het maken of verplaatsen van afspraken. Zulke eenvoudige vragen mogen ze trouwens ook mailen, want per mail krijgen ze net zo snel antwoord. Maar als je iets grotere vragen hebt, meer informatie wilt of wat advies nodig hebt, dan bellen we even.

Wat vind je daarbij belangrijk?
We kunnen samen bedenken wat voor jou het beste werkt. Daarbij doe ik ook suggesties: Wil je je afspraak van morgenavond afzeggen? Kunnen we dan misschien alternatieven bedenken? Je wilt tenslotte wel een stok achter de deur. Ik wil er altijd voor zorgen dat studenten de begeleiding krijgen die ze nodig hebben om hun deadline te halen.

Waarvoor kunnen ze je nog meer bellen?
Studenten bellen me ook als er iets onverwachts is gebeurd. Heb je bijvoorbeeld feedback gekregen en is die rauw op je dak gevallen? Bel maar even. Of je nou veel of weinig feedback krijgt, op het moment dat je het voor het eerst onder ogen krijgt en nog niet weet wat het betekent, dan lijkt het verschrikkelijk veel. Als je bij Studiemeesters je feedback interpreteert en bespreekt hoe je het kunt verwerken, dan valt het vaak mee. Een extra afspraak met je scriptiebegeleider kan daarom de moeite waard zijn. Daarnaast kan ik je meteen wat tips en trucs meegeven voor het gesprek met je docent.

Hoe zou je jouw functie als officemedewerker in drie zinnen omschrijven?
Ik ben een vraagbaak, voor studenten en voor begeleiders. Mijn doel is de juiste combinatie van student en begeleider bij elkaar krijgen op de juiste tijd en de juiste plek. Als dat is gelukt, ben ik tevreden.

Wat is er zo leuk aan deze functie?
Ik spreek elke dag studenten die bezig zijn met de afronding van een belangrijke fase. Het is ontzettend gaaf om hun successen van dichtbij mee te maken. Ik sta er om bekend dat ik opspring van mijn bureaustoel als een student belt om te vertellen dat hij net is afgestudeerd. Dat geeft zoveel voldoening. Daar doen we het allemaal voor. Ik sta nog net niet op de tafel te dansen.

Heb je nog een goede tip voor studenten?
Bijna iedereen komt in zijn opleiding een minder leuke periode tegen, als gevolg van een moeilijk vak of een scriptie waar je als een berg tegen op kijkt. Zo’n minder leuke periode is best zwaar. Als je er middenin zit, dan kun je dat nauwelijks nuanceren: Je kunt je soms niet voorstellen dat je het ooit zult halen. Maar ik spreek veel studenten die net goed nieuws hebben gehad. Ook die studenten dachten vier weken geleden nog dat ze er nóóit zouden komen. Neem daarom van mij aan dat jij er ook wel komt. Accepteer daarom dat het vervelend voelt en zet door. Als het achter de rug is, dan ben je verbazingwekkend snel vergeten dat je je ooit zo rot voelde. Tot dat moment is mijn advies: Er zijn mensen die je kunnen helpen, in je eigen omgeving, bij ons of allebei. Maak daar gebruik van!


Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam, Eindhoven, Leiden of Rotterdam. Je bent van harte welkom.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek

ARCHIEF