Floor goes scriptiebootcamp!

“Bootcamp is geen straf, hoor.” Floor ziet de humor ervan in: “Je hebt wat gezelligheid van mede-scriptieslachtoffers die er op dezelfde manier in staan als jij. Daardoor is het minder vervelend om aan je scriptie te werken.” Wanneer is het leuk? Als je vooruitgang boekt. En dat lukt wel met bootcamp.

De scriptie moet snel af

Floor, die Hotel Business Administration studeert aan Hotelschool The Hague, is één van de eerste deelnemers aan het scriptiebootcamp. Ze onderzoekt de service productivity van Burger King in Oslo, in Calais en op Schiphol. Over een maand begint ze aan de master Marketing van Nyenrode, dus de scriptie móét deze zomer af. Omdat haar stage erop zit, heeft ze eindelijk tijd om volop te bootcampen.

Discipline en focus

“Hele dagen aan je scriptie werken is wezenlijk anders dan na afloop van een stagedag nog zoveel mogelijk proberen te doen”, zegt ze. “En een gestructureerde studieomgeving maakt ook een wereld van verschil. Je wordt bij Studiemeesters niet telkens gevraagd voor een sigaretje of een koffiepauze, want je werkt met een vast schema en alle studenten willen hard werken. De discipline van zo’n dag is enorm aantrekkelijk. De focus die je dan krijgt is niet te vergelijken met je concentratielevel thuis of in de bibliotheek.”

Floor goes scriptiebootcamp
Floor is hard op weg naar de finish!

Scriptiebootcamp ‘the extended version’

Floor is zo enthousiast dat ze haar bootcamp uitbreidt met een extra studiedag. “Gedurende de dag komt de studiedagbegeleider steeds even checken of je vooruitgang boekt. Als blijkt dat je vastzit of op een zijspoor bent beland, zet hij je meteen weer op het rechte spoor. Daardoor heb ik vandaag vreselijk veel kunnen doen.”


Nieuwsgierig naar Studiemeesters? Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam, Eindhoven, Leiden of Rotterdam. Je bent van harte welkom.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek

ARCHIEF