Scriptie mee? Slecht idee

Het lijkt zo logisch: op vakantie heb je alle tijd van de wereld om je scriptie nog even af te maken. Je hele scriptie staat toch op je laptop, en die neem je mee. Elke dag even twee uurtjes schrijven en je krijgt je scriptie deze vakantie wel af! Toch is het een slecht idee, waarschuwt Kinge Siljee van Studiemeesters. “Je betaalt een hoge prijs voor het meenemen van die scriptie!”

Laat je scriptie thuis

Ingrid had zich haar scriptieperiode anders voorgesteld. Ze was van plan in juni klaar te zijn met haar Bachelor of Arts, zodat ze lekker met haar vrienden op vakantie kon. “Dat liep anders: een flinke griep, problemen met dataverzameling en mijn studieontwijkend gedrag, zorgden ervoor dat ik enorm uitliep en in juni nog niet halverwege was. De paniek sloeg toe en ik meldde me bij Studiemeesters.” Ingrid stelde voor dat ze tijdens haar maandje weg elke dag even aan haar scriptie zou zitten. Tot haar verbazing raadde Studiemeesters dat af.
Kinge: “Je vakantie is om uit te rusten. Die energie heb je nodig om er daarna weer tegenaan te gaan. Bij studenten die hun studie meenemen op vakantie zien we vaak twee mogelijke uitkomsten: óf ze komen niet voldoende uitgerust terug, óf ze hebben niks gedaan en voelen zich schuldig waardoor ze ook niet goed zijn uitgerust.” Je scriptie meenemen op vakantie is dus een slecht idee.

Wat werkte dan wel?

Ingrid vertelt: “In juli was ik lekker op vakantie, en voelde ik me niet schuldig dat ik niks deed, want van Studiemeesters mocht ik even helemaal niks doen. In augustus heb ik flink aan mijn scriptie gewerkt, door op studiedagen met andere studenten aan de scriptie te zitten en veel perenijsjes te eten. Daardoor heb ik heel ontspannen deze zomer mijn scriptie afgemaakt en was ik niet moe toen ik aan mijn master begon.”

Kortom: vakantie is vakantie, geniet ervan!

Meld je aan voor een gratis kennismaking

ARCHIEF