Wat is ‘voorwoord’ in het Engels? Hoe schrijf je een Engels voorwoord?

Wat is voorwoord in het Engels?

In het Engels zijn er twee verschillende woorden voor ‘voorwoord’. Deze twee woorden verschillen enigszins van betekenis. Het eerste Engelse woord voor ‘voorwoord’ is preface. Het is een woord vooraf, geschreven door de auteur van bijvoorbeeld een verslag, rapport of scriptie. Het tweede Engelse woord voor ‘voorwoord’ is foreword. Foreword betekent net iets anders dan preface. Met foreword wordt bedoeld: een woord vooraf dat geschreven is door iemand anders dan de auteur.

Wat moet er in een Engels voorwoord staan?

In een Engels voorwoord staat hetzelfde als in een Nederlands voorwoord. Verwar het voorwoord niet met de inleiding. De inleiding is vaak het eerste hoofdstuk van een scriptie, terwijl het voorwoord wordt gebruikt om een persoonlijk woord vooraf te schrijven. ‘Persoonlijk’ houdt in dat je kunt vertellen over jouw ervaring met je afstudeerproces. Ook bedank je de mensen die je geholpen hebben tijdens je afstuderen, onder wie je docenten. Bedank ze voor hun begeleiding en hun feedback in dit leerproces. Sluit af met je voor- en achternaam en vermeld de plaatsnaam en de datum van schrijven.


Bijna klaar met je scriptie? Lees ook deze blogpost om te checken of je scriptiedocument compleet is.

Heb je vragen over je voorwoord of over andere onderdelen van je scriptie? Maak dan een afspraak met een van onze scriptiebegeleiders. Zij kunnen je alles uitleggen wat je moet weten om een goede scriptie te schrijven. Meld je aan of lees hier meer over onze scriptiebegeleiding.

Meld je aan voor een kennismaking

ARCHIEF