De beste studieplekken in Leiden

Goede studieplekken zijn schaars, vooral in tijden van tentamens, toetsen en deadlines. Daarom biedt Studiemeesters nu: de beste studieplek in Leiden. Geef jezelf een dag vol concentratie, energie en resultaat.

Wat is een studiedag?

Je komt een dag studeren onder begeleiding van een studiebegeleider in een stille, kalme ruimte met maximaal tien andere studenten. De begeleider is gespecialiseerd in planning, motivatie en concentratie. De studiedagbegeleider helpt jou om je doelen te halen op een gestructureerde dag. Voor je het weet is de dag voorbij en heb je heel veel voor elkaar gekregen!

Hoe begint een studiedag?

De studiedagbegeleider ontvangt je aan het begin van de studiedag en is de hele dag aanwezig. Als je er op het afgesproken tijdstip niet bent, neemt hij of zij telefonisch contact met je op. Je begint de dag met het invullen van een dagplan. Je begeleider denkt graag met je mee: Is je keuze voor vandaag logisch gezien de totale hoeveelheid taken die je tot aan je deadline nog moet afronden? Wat moet je doen om je dagplan te laten slagen?

Gestructureerde dagindeling

Op studiedag is het na elk blok van anderhalf uur tijd voor een kwartiertje pauze. Dan is er gelegenheid om op te laden met een kop koffie of thee en een babbeltje. Aan het begin van de middag is er een langere lunchpauze.

Concentratie en motivatie versterken

In de studiezaal is er geen afleiding. De studiedagbegeleider overziet de zaal: is iedereen productief bezig? Zo nu en dan overlegt een student fluisterend met de studiedagbegeleider: “Hoe zorg ik ervoor dat ik onthoud wat ik lees?”, “Hoe kan ik me beter concentreren?”, “Kan ik even sparren over mijn onderzoeksopzet?”, “Formuleer ik mijn conclusies goed?”

Iedereen is welkom

De groep studenten in de studiezaal is divers. De één is een eerstejaars en komt bij Studiemeesters studeren omdat hij thuis te veel aan het theedrinken of gamen is. De ander studeert naast zijn baan voor een MBA, maar wordt thuis telkens afgeleid door dringende e-mails van collega’s. Eén doel hebben ze gemeenschappelijk: ze willen productief studeren en het beste uit zichzelf halen.

Alles met het oog op studieresultaat

Aan het eind van de studiedag evalueer je je voortgang, maak je goede voornemens voor de volgende keer en werk je je planning bij. Je bent weer een stap verder gekomen richting je einddoel; met succes je studie afronden!

Vrijblijvend kennismaken

Studenten komen eerst vrijblijvend langs voor een kennismaking: Even de sfeer proeven, vertellen wat je wilt bereiken en kiezen welke begeleiding daarbij past. Als je besluit begeleiding te nemen dan reserveer je een plek in onze studiezaal voor de dagen waarop je aan de slag wilt.

Waarom werkt het?

Studenten geven regelmatig aan dat ze in één dag bij Studiemeesters meer gedaan krijgen dan in een week thuis. Daar slagen ze in doordat ze tijdens studiedagen werken aan één of meer van de onderstaande punten:
+ Afleiding minimaliseren: We zorgen ervoor dat je niet afgeleid wordt door de dingen die je normaal uit je concentratie halen, zoals sociale media of je telefoon. Of is het je eigen hoofd dat je afleidt? Ook daar hebben we tips voor.
+ Overzicht scheppen in je stof: We zorgen dat je duidelijk weet wat je nú moet doen. Zo ga je gericht te werk en doe je één ding tegelijk. Door een betrouwbare studieplanning te hanteren leer je erop te vertrouwen dat je de rest van je taken op een andere tijd ook zult doen.
+ Je studieritme verbeteren: Studeer je op vaste tijden? Wanneer studeer je het beste? Hoe kun je zorgen dat je ook zelfstandig weer aan je studie gaat werken? Samen gaan we je studieritme verbeteren. We letten daarbij op wat voor jou het beste werkt, want iedereen is anders.
+ Kritisch kijken naar je weekindeling: Hoe kan het dat je te weinig aan je studie toekomt? Komen er andere dingen tussen? Wat heeft prioriteit? Wat kan er slimmer gepland worden, zodat je meer tijd hebt om te studeren én te ontspannen?

Wil je geconcentreerd studeren op de beste studieplek van Leiden? Meld je dan nu aan middels onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek

ARCHIEF