Studieruimte in Amsterdam

Studeer je aan HBO of universiteit en krijg je thuis niet genoeg gedaan aan je studie? Waarschijnlijk komt dat doordat thuis niet echt een goede studieruimte is. Veel studenten gaan al gauw series kijken, stofzuigen of eindeloos in alle uithoeken van internet rondsurfen, maar voelen zich uiteindelijk schuldig dat ze niet genoeg gedaan hebben aan het einde van hun dag.

Onder veel studenten heerst het beeld dat ze gewoon thuis moeten kunnen studeren, want de rest doet het tenslotte ook. En de studenten die wel de discipline hebben om niet thuis te gaan zitten, geven aan dat het in de bibliotheek of universiteit ook niet altijd lekker werkt: Je komt veel medestudenten tegen en het is lastig om jezelf de hele dag te motiveren. Zo eindigt je dag vaak eerder, of wordt een gezellige lunch- of koffiepauze langer dan je dacht.

Studieruimte om zelfstandig te studeren

Veel studenten weten de studieruimte van hun eigen hogeschool of universiteit wel te vinden, en ook de OBA is velen niet onbekend. Maar wist je dat je met een Eduroam-account op heel veel plaatsen in Amsterdam (en de rest van Nederland) WiFi kunt oppikken? Zo hoef je dus niet altijd in de bieb te zitten waar al je studiegenoten komen, maar kun je eens afwisselen.

Misschien maakt een andere fijne werkplek al dat je een stuk effectiever studeert. Probeer vaste studietijden aan te houden. Een herhaalafspraak in je agenda zetten doet wonderen! Houd je aan die afspraken alsof je naar je werk gaat; dat zeg je namelijk ook niet zomaar af. Ook zijn er programma’s als Cold Turkey (Windows) of SelfControl (Mac) waarmee je afleidende websites kunt blokkeren.

Studeren onder begeleiding

Vind je het, ondanks bovenstaande tips, toch lastig om jezelf een hele dag aan de slag te houden? Kom dan eens langs bij Studiemeesters. Je kunt een hele dag (van 9 tot 5) in onze studieruimte aan de Rapenburgerstraat studeren.

Een dag bij Studiemeesters heeft een heel ander effect dan thuis of in de bibliotheek studeren. Dat komt omdat Studiemeesters veel meer biedt dan alleen een studieruimte. Naast een prettige stilteruimte met internet, is er namelijk altijd een begeleider aanwezig die op je planning let. De dag wordt opgebroken in blokken, waardoor je niet maar doelloos gaat zitten werken, maar ook écht moet bedenken wat je die dag wilt gaan doen. Dat maakt dat je veel gerichter werkt. Bovendien zit je er niet de hele dag in je eentje, maar met studenten van allerlei verschillende studies. Zo ga je gezamenlijk pauzeren, maar ook samen weer aan de slag! Je zou het dus kunnen vergelijken met huiswerkbegeleiding, maar dan voor studenten.


Met de juiste aanpak verspil je minder tijd en energie. Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam, Eindhoven, Leiden of Rotterdam. Je bent van harte welkom.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek

ARCHIEF