Drie tips om je beter te concentreren

Heb je moeite met concentreren? Probeer deze drie eenvoudige hacks eens uit.

1. Slaap regelmatiger

Slaap wordt enorm onderschat in onze maatschappij. We slapen veel te weinig en te onregelmatig. Bovendien slaap je slechter van alcohol, indrukken, regelmaat en kunstlicht, en dat hebben we in overvloed!

Probeer eens twee weken elke dag (ook op zaterdag) op dezelfde tijd in bed te liggen met een fijn leesboek, geen beeldschermen, geen alcohol. De wonderen die dat doet voor je concentratie zijn gigantisch.

2. Eet je slim

Van slecht eten word je trager en denk je slomer. Van een overvolle maag met vet zwaar voedsel, word je loom. Dat helpt je concentratie totaal niet. Eet licht en gezond, lekker en gevarieerd. Een maag die net geen trek heeft geeft de beste concentratie!

3. Zet de verwarming uit en het raam open

Frisse lucht, daglicht en een koele temperatuur zijn heel goed voor je concentratie. Veel moeheid, concentratieverlies en gapen komt door gebrek aan zuurstof in een bedompte kamer, verkeerd of te weinig licht en een warme, broeierige omgeving. Hou je scherp met frisse lucht en een koele ruimte!


Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan op een van onze locaties, telefonisch of online. We helpen je graag verder!

Meld je aan

ARCHIEF